Po amputacích přišly psychické problémy. Ruský olympionik si vztek vybíjí i na manželce

Fyzický stav ruského krasobruslaře a bývalého olympijského šampiona Romana Kostomarova se postupně zlepšuje. Lékaři se však začínají obávat o jeho psychické zdraví. Poté, co sportovec po řadě amputací začal opět dýchat bez pomoci přístrojů, začal slovně útočit na své okolí, včetně manželky Oksany Domninové. O tu se nyní obávají blízcí. Podle jednoho z olympionikových doktorů se vzhledem k množství prodělaných zákroků a čase stráveném na jednotce intenzivní péče jedná o běžnou reakci.

„Nerozumíš mi, neposloucháš mě,“ křičel Kostomarov podle deníku Prozvezd na svoji manželku jen krátce poté, co mu odejmuli tracheostomickou kanylu (dýchací trubici, zavedenou do krku – pozn. red.). Romanův duševní stav se změnil, nemocnice mu proto zajistila klinického psychologa, prozradil ruskému deníku jeden z lékařů.

K TÉMATU: Pro UFC žádný problém. Do akce jdou hvězdy, které s Kadyrovem testovaly zbraně do války

O Oksanu, jež se také věnuje krasobruslení, se kvůli stavu jejího muže obávají blízcí. „Dá-li Bůh, skončí to, uzdraví se a dostane se z nemocnice. Vůbec nevím, jak na tom Oksana je. Člověk by se z toho mohl zbláznit,“ sdělila ruské stanici 5TV její sportovní kolegyně Jelena Berežná.

Olympionikova manželka při něm stála po celou dobu jeho dramatické hospitalizace. „Jsem na tebe pyšná, na tvou odvahu, tvou sílu a odhodlání zvítězit v těchto náročných chvílích,“ napsala Domninová na Instagramu v únoru při příležitosti Romanových narozenin. „Má tak úžasnou ženu, že ho skrz to silou svojí lásky dostane. Jsem si tím jistá,“ prohlásila na adresu šampiona herečka Ksenia Alferovová, píše ruský deník The Voice.

Kostomarovův stav se zlepšil, trápí ho však bolest

Kostomarova nyní kromě psychických potíží sužuje také bolest. Celou dobu od amputací na začátku ledna strávil na lůžku, trápí ho proto zejména oblast hýždí. Jeho zdravotní stav se však podle doktorů zlepšuje. Lékař, jenž promluvil s deníkem Prozvezd, nevylučuje ani jeho možný budoucí přesun z jednotky intenzivní péče přímo do rehabilitačního centra, namísto některého ze standardních oddělení nemocnice.

Poté, co byl sportovec hospitalizován s těžkým zápalem plic, mu přitom lékaři dávali pouze minimální šance na přežití. Kvůli infekci i dalším zdravotním komplikacím museli Kostomarovovi podle některých médií amputovat alespoň část všech čtyř končetin.

Tagy: