Po stopách řeky Sázavy. Bikeová klasika zve ostřílené závodníky i rodiny s dětmi

Sázavský závod seriálu Prima CUP zve ostřílené bikery i rodiny s dětmi na tři různorodé trasy po stopách řeky Sázavy. Několik stovek cyklistů, kteří společně odstartují na 23. ročník závodu ČEZ Sázava, se ve středočeském městě sejde 10. června.

Účastníci se mohou těšit na 16kilometrovou Prima jízdu, středně náročnou 40kilometrovou trasu B a nejnáročnější 80kilometrovou trasu A. V blízkosti areálu se uskuteční také závody pro děti do deseti let.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Děsivé simulace nehody auta s cyklistou: Jak na kole převážet dítě co nejbezpečněji?

Všechny trasy vedou po stráních od řeky Sázavy vzhůru, aby se ve sjezdech vracely zpět. Cesty jsou prošpikovány několika brody, sázavskými přítoky, pěšinkami, lesními cestami a tu a tam nějakým asfaltem. Kdo má dost sil, užije si krásný výhled po krajině i závěrečné osvěžení v řece Sázavě.

Stejně jako předchozí akce nabídne i sázavský závod nezapomenutelné sportovní zážitky, veškerý potřebný komfort a navíc zázemí s výhledem na hlavní dominantu města, na jeden z nejstarších benediktinských klášterů v Čechách. Sázava je také proslulá sklářským řemeslem, které se více než sto let prezentuje pod značkou Simax doma i ve světě.

Účastníci se kromě jiného mohou těšit na tombolu, v níž je hlavní cenou dárkový poukaz na ubytování na jednu noc pro dvě osoby se snídaní ve čtyřhvězdičkovém Hotelu Dvorana v Karlových Varech. V cenách se objeví také kávovar Segafredo Espresso 1 včetně kapslí, ochranný vak mBag značky Montone a cyklocomputer s chytrými hodinkami iGet.

V rámci seriálu Prima CUP probíhá také soutěž O pohár IZS, která je určená všem složkám integrovaného záchranného systému. Členové policie, hasičů, záchranářů a zdravotníků mohou za podpory Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra ČR startovat v této soutěži zcela zdarma.

Informace o závodu ČEZ Sázava naleznete na webových stránkách.

Informace o seriálu naleznete na www.iprimacup.cz.

Tagy:
cyklistika závod Sázava Prima CUP ČEZ Sázava