Pod srncem se prolomil led na jezeře Milada. Byl vyčerpaný, pomohli strážníci

Pod srncem se propadl led. Byl vyčerpaný, na pomoc přijeli strážnici z Městské policie Chabařovice. (Zdroj: Městská policie Chabařovice)

Strážníci zachránili srnce (Zdroj: Městská policie Chabařovice)

Městská policie v Chabařovicích v pátek dopoledne vyjela k jezeru Milada. Pracovníci ochranky Palivového kombinátu si totiž při kontrolní hlídce všimli srnce, pod kterým se prolomil led. Strážníci ke zvířeti dojeli na člunu a pustili ho zpět do přírody.

K vysílenému zvířeti se strážníci dostali do deseti minut od zavolání. „Kolegové se k srnci dostali na člunu. Byl už značně unavený a vyčerpaný, díky tomu byla záchrana snazší. Zvíře se příliš nebránilo, a tak jej strážnici dali do člunu,“ popsala mluvčí Městské policie Chabařovice Andrea Höhnová.

Led pod zvířetem praskl kousek od břehu, díky tomu se neutopilo a pouze v ledové vodě stálo. Při snaze se z jezera dostat se ale stále propadalo do slabé ledové krusty. „Poté, co se dostali strážníci ke břehu, zvíře vypustili zpět do volné přírody,“ doplnila Höhnová.

„V roce 2021 se jedná již o druhé hlášení, kdy se zvíře dostalo do nesnází. První nám oznámila žena, kdy se srna propadla na rybníku Glaser. Zde však byla prodleva na dojezd daleko delší, žena nám totiž nepopsala dostatečně lokalitu místa, kde se zvíře nacházelo,“ vysvětlila Höhnová.

Hlídka na místo nakonec dojela poměrně brzy, ale pro zvíře bylo již pozdě. Srna zemřela. Pokud lidé ve volné přírodě zvíře v problémech zahlédnout, měli by vždy zavolat policii nebo ochránce přírody v dané oblasti. „Zvíře se může lidí polekat nebo dostat šok. To by mohlo vést k jeho smrti a následná pomoc strážníků by již byla zbytečná,“ varuje mluvčí.

Tagy: