Podle čeho volit sprchu? Jak na výběr interiérových dveří? Pomůžou nám Fachmani!

V dnešním dílu na stavbu dorazil stavební technik, který pomohl investorovi vybrat vhodné interiérové dveře. Následně byl starý zabezpečovací systém nahrazen novým, který bude stavbu chránit i po dokončení stavby. Na závěr byl v koupelně vybrán nový sprchový žlab, který tak nahradil starý sprchový kout.

Výběr interiérových dveří

Na stavbu dorazil technický poradce ze specializované firmy, aby s investorem zkonzultoval výběr interiérových dveří. Do chodby byly vybrány velké prosklené dveře, aby se do ní dostalo co nejvíce světla. U celoskleněných dveří je nutné počítat s nižší zvukovou izolací, zato však nabízejí vyšší propustnost světla. U velkých prosklených dveří je vhodné je rozdělit buď na dvoukřídlá nebo na jednu zafixovanou stranu a druhou posuvnou. Při volbě designu je vhodné nevybírat čirá skla. Ideální je mléčné sklo nebo využití sítotisku, kdy si můžete nechat dveře potisknout jakýmkoliv designem. Skla využívaná na posuvné dveře jsou kalená a v tloušťce 10 mm, takže není riziko, že se při nárazu rozbijí.

Při výběru velikosti interiérových dveří je vhodné vycházet z projektu a pohlídat si, aby se dveře otevíraly na straně u vypínače. Design závisí pouze na volbě majitele domu. Doporučuje se však sladit dveře s podlahou a využít spíše dekor, který je kontrastní s dekorem podlahy.

Nový zabezpečovací systém

Na zabezpečení stavby byl nainstalován elektronický zabezpečovací systém. Ten ve spolupráci s magnetickými a pohybovými čidly hlídá možné vstupy do domu před zloději. Systém je možné ovládat jak z řídící jednotky, tak i z mobilního telefonu. Je tak možné pomocí mobilního telefonu zkontrolovat na dálku jestli není třeba otevřené střešní okno. Pro ochranu proti požáru bylo nainstalováno kouřové čidlo, které je napojené na zabezpečovací agenturu, která v případě nouze dojede stavbu zkontrolovat.

Drobné stavební práce

Na stavbě proběhlo mnoho menších prací. Venku byl nainstalován provizorní plot, byl zasypán výkop s vodovodem a byl zde umístěn kontejner pro uskladnění nářadí, aby pro něj dělníci nemuseli neustále chodit do domu. V garáži byla vybourána stará vrata a tak už nic nebrání instalaci nových. Ve vnitřních prostorách byla provedena vyzdívka příček ve sklepě a v kuchyni.

Výběr sprchového žlábku

Po konzultaci s technikem byl do sprchy vybrán místo klasického koutu s vaničkou odtokový žlab. Ten nabízí zejména výhodu v podobě životnosti. Při výběru se musí majitel domu rozhodnout, jestli chce žlábek u stěny, v prostoru nebo ke stěně a zda má být z plastu nebo nerezu. Dále se musí rozhodnout, jestli chce aby odtokový rošt nebyl vidět, pak bude vyplněný dlažbou. V opačném případě se používá nerezový rošt.

Tagy: