Podrážděná reakce Nerudové přišla v nevhodný čas. Pavel v klidu zahrál smeč, říká expert

Zatímco armádní generál ve výslužbě Petr Pavel si nadále upevňuje roli hlavního favorita prezidentské volby, ekonomka Danuše Nerudová začala podle bookmakerů ztrácet. V šancích na vítězství v boji o Hrad ji předběhl šéf hnutí ANO Andrej Babiš. Tento trend se snažil v pořadu 360° na CNN Prima NEWS vysvětlit expert na marketing Jakub Splavec.

„Petr Pavel působí velmi klidně a vyrovnaně, což se české společnosti líbí. Danuše Nerudová sice skvěle zvládla část kampaně, kdy nebyla známá. Byla mezi lidmi, byla vidět a přinesla svěží vítr. Ukázalo se ale, že jejím největším problémem je realita. Jakmile se obrázek marketingu přelil v obsah, tak oslabila. Nezvládá sebemenší kritiku či krizovou komunikaci,“ řekl Splavec ve vysílání CNN Prima NEWS.

Bývalé rektorce Mendelovy univerzity bezpochyby uškodil i její poslední verbální útok na Petra Pavla, kdy si nejspíš špatně vyložila jeho výrok v rozhovoru pro Hospodářské noviny. „Paní profesorka je expertkou na účetnictví. Takže pokud jde o radu ohledně účetnictví, rád bych její expertizu využil,“ odpověděl Pavel na otázku, zda by si Nerudovou vzal na Hrad jako poradkyni.

Pavlova slova se však Nerudové nelíbila. „Pan Pavel by si mě na Hrad vzal jako účetní. Na podobné ponižování od mužů jsou u nás ženy bohužel zvyklé. Tak já tedy spočítám, co mohou volby přinést. Za prvé nemít za prezidenta bývalého kariérního komunistu, agenta, rozvědčíka nebo lháře. Za druhé nemít za prezidenta oligarchu,“ napsala ekonomka na Twitteru.

Reakce Pavla však na sebe nenechala čekat. „Paní profesorko, není důvod jednat zbrkle a ztrácet hlavu. Takhle jsem to neřekl,“ uvedl na sociálních sítích. Drtivá většina twitterových uživatelů se postavila právě za Pavla.

„Ta podrážděná reakce Nerudové přišla úplně v nevhodnou chvíli – necelý den poté, kdy ona i Pavel oba slíbili, že nebudou shazovat rukavice, tedy že na sebe nebudou útočit. Nerudová se měla zlobit spíš na dané médium. Měla si ten článek rozkliknout. Smeč zahrál opět generál Pavel, který Nerudové celou věc v klidu vysvětlil,“ zhodnotil Splavec.

Oba favorité prezidentské volby si zmíněné nedorozumění mohou definitivně vyříkat ve středeční superdebatě na Primě a CNN Prima NEWS, kde s nimi měl diskutovat také Andrej Babiš. Ten ovšem pozvání do vysílání nakonec odmítl.

První kolo třetí přímé volby prezidenta se bude konat 13. a 14. ledna, druhé o dva týdny později. Nový prezident či prezidentka se funkce ujme začátkem března 2023.

Tagy: