Pokračování případu usmrceného učitele. Studenta obvinili z vraždy, hrozí mu 20 let vězení

Mladík podezřelý z vraždy učitele jde do vazby

Podezřelý útočník z pražského učiliště ve vazbě

Devatenáctiletého studenta Středního odborného učiliště Ohradní v Praze 4 poslal soud v sobotu po poledni do vazby. Policisté mladíka obvinili z vraždy, hrozí mu až 20 let vězení. Ve čtvrtek měl zaútočit mačetou v kabinetu na svého učitele. Ten zraněním na místě podlehl. Agresora, který ze školy uprchl, policisté zhruba o hodinu později dopadli.

Státní zástupkyně Jana Murínová po skončení jednání CNN Prima NEWS potvrdila, že soud rozhodl o vzetí mladíka do vazby. Doplnila, že se jedná o vazbu útěkovou a předstižnou. „Bližší informace vám nepovím, jsme ve stadiu přípravného řízení,“ dodala na dotaz, z čeho byl student obviněn. Městské státní zastupitelství následně doplnilo, že policisté mladíka obvinili z vraždy. Hrozí mu 12 až 20 let vězení.

K tragickému incidentu došlo ve čtvrtek před polednem ve čtvrtém patře budovy Středního odborného učiliště Ohradní na Praze 4. Pachatel měl napadnout mačetou kantora v jeho kabinetu. I přes snahu přivolaných záchranářů muž zraněním na místě podlehl. Útočník následně z místa utekl, policie po něm vyhlásila pátrání.

Policisté po hodině zadrželi podezřelého 19letého studenta školy v Dolních Břežanech v okrese Praha-západ. Při zatýkání nekladl odpor. Policie dokonce v pátek zveřejnila video z akce. Mladík seděl na místě spolujezdce, byl klidný. Odpovídal na otázky policistů, uvedl, že má u sebe nůž a spolupracoval.

Proč došlo k brutálnímu napadení učitele zatím není jasné. Předpokládaným motivem činu byl podle vyšetřovatelů spor mezi ním a pedagogem. „S ohledem na krátkou dobu od zahájení trestního řízení nedisponuji informacemi, které by bylo možné uveřejnit,“ sdělil v pátek Aleš Cimbala, mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze.

Ředitel školy Karel Dvořák na stránkách učiliště uvedl, že s žákem nikdy nebyly problémy a ze strany školy nebyly porušeny žádné bezpečnostní předpisy.

Tagy: