Pokračuje ostřelování Charkova, ve městě vypukl obrovský požár. Zemřelo nejméně 21 lidí

Požár univerzity v Charkově, 2. března

Válka na Ukrajině 2.3.2022

Rusové masivně útočí na Charkov. Kvůli bombardování druhého největšího ukrajinského města zemřelo za posledních 24 hodin nejméně 21 lidí a 112 osob utrpělo zranění, uvedl šéf místní oblastní správy Oleh Siněhubov. Jedna z raket narazila do budovy místní univerzity. V důsledku toho vypukl mohutný požár. Zničeno bylo i několik obytných domů. Řízená střela později zasáhla i charkovskou radnici.

Podle informací médií, které potvrdila ukrajinská armáda, v Charkově v noci přistáli ruští výsadkáři. Ti zaútočili na jednu z vojenských nemocnic a svádí boje s ukrajinskými jednotkami.

Po poledni radnici v centru Charkova zasáhla nejméně jedna střela s plochou dráhou letu, napsal na facebooku náměstek gubernátora Charkovské oblasti Roman Semenucha.

Charkov čelil tvrdému ostřelování i v úterý a pondělí. Podle štábu CNN Prima NEWS, který ve městě stále přebývá, panuje v Charkově téměř bezvládí, někteří lidé jsou stále ukrytí v metru, další odnášejí z obchodů zbytky potravin i cigaret, které jsou potřebnou vzpruhou pro místní vojáky.

Podle charkovského starosty Ihora Těrechova vyhodili ruští vojáci do povětří trafostanice, což způsobilo problémy v dodávkách elektrické energie i vody. V důsledku ostřelování města je také řada lidí uvězněna pod troskami budov, záchranáři je vyprošťují.

Tagy: