Pokud nedostanu dobrou známku, vystřílím školu, hrozil šestnáctiletý student na Karlovarsku

Další výhružku střelbou zaznamenali policisté v Karlovarském kraji. Na svědomí ji má mít teprve šestnáctiletý student jedné z tamních škol. Nejde o první případ v regionu, kriminalisté vyšetřují ještě další tři podobné.

Policisté podle zjištění CNN Prima NEWS od 5. ledna řeší případ, kdy měl teprve šestnáctiletý žák přímo do aplikace, která slouží ke komunikaci mezi žáky, školou a rodiči, napsat příspěvek o tom, že jestli nedostane dobrou známku, všechny vystřílí.

ČTĚTE TAKÉ: Před zásahem na fakultě selhaly detaily. Policie byla v nevýhodě, tvrdí bezpečnostní expert

Pisatele kriminalisté rychle našli a případ vyšetřují jako nebezpečné vyhrožování.

Kromě tohoto případu řeší policisté v Karlovarském kraji další tři podobné, které mají návaznost na tragickou údalost na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Zde tamní student zavraždil 14 lidí a několik dalších zranil.

V jednom případě jde o devatenáctiletého studenta, který měl spolužákům v jedné z komunikačních aplikací vyhrožovat, že pokud mu nevrátí peníze za maturitní ples, kterého se nemohl zúčastnit, tak je schopen si pořídit zbraně a výbušniny.

Další incident se týká pětatřicetiletého muže, který pro změnu na sociální sítě sdílel video, ve kterém vyhrožoval celé skupině osob. A nakonec devatenáctiletý student ze Sokolova sdílel v den útoku v Praze na svůj profil na sociálních sítích fotografii dlouhé zbraně, která se ukázala jako airsoftová, s tím, že teď je řada na něm.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Při zásahu proti střelci policie nepochybila, zjistila kontrola. Osm lidí je stále v nemocnici

Tagy:
sociální sítě krimi případ výhrůžky Filozofická fakulta Univerzity Karlovy maturitní ples Karlovarský kraj Sokolov