Střelba na Sokolovsku: Útočník s obětí hrával tenis. Roli mohlo hrát zdraví, míní starosta

Policie šetří případ dvou mrtvých na Sokolovsku.

Nové informace v případu vraždy na Sokolovsku

Policie pokračuje ve vyšetřování střelby, ke které došlo v úterý v obci Šabina na Sokolovsku. Devětašedesátiletý muž tam měl střelit do hlavy svého souseda a pak spáchat sebevraždu. Podle starosty obce, kde se tragédie stala, mohla střelba souviset se zdravotním stavem útočníka.

Policisté v úterý reagovali okamžitě poté, co jeden ze sousedů zavolal na tísňovou linku. Hlídka s dlouhými zbraněmi a balistickou ochranou musela nejdříve zjistit, jestli nehrozí další riziko. Nebylo totiž jasné, kdo a proč střílel.

ČTĚTE TAKÉ: Výbuch v domě u Brna vyšetřuje policie jako pokus o vraždu. Mohlo jít o partnerské spory

Domnělého střelce následně policisté našli mrtvého v těsné blízkosti jeho plotu. Na druhé straně, ani ne dva metry daleko, ležela jeho oběť. Policisté potvrdili, že střelcem byl 69letý muž. „Přinesenou krátkou střelnou zbraní zasáhl 67letého muže do oblasti hlavy. Stejnou zbraní pak způsobil zranění neslučitelná se životem i sobě,“ sdělil pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Obyvateli malé obce tragédie otřásla. O sporech, které by mezi sousedy byly tak vyhrocené, že by mohly skončit vraždou, tam nikdo neví. Muži spolu prý vycházeli celkem normálně. „Grilovali spolu a hráli tenis. Říká se, že to mohlo být kvůli pozemku. Střelec dostal stavební povolení a měla tam stavět jeho dcera. Soused, který měl být zastřelený, s tím souhlasil, takže nechápu, proč by kvůli tomu byl nějaký spor,“ sdělil František Pešek, starosta obce Šabina.

Motiv policisté stále zjišťují. Svou roli ale mohl sehrát i zdravotní stav střelce. „Říkal, že dojíždí do Prahy na nějaká vyšetření, že měl nějaké zdravotní problémy. Člověk neví, jestli kvůli svému zdraví neměl nějaké deprese,“ dodal Pešek.

Podle informací CNN Prima NEWS střelbě nepředcházela hádka. Oba muži se spolu měli několik desítek vteřin normálně bavit přes plot. Starší z nich pak měl nečekaně vytáhnout nelegálně drženou zbraň a vystřelit. Prakticky okamžitě ji pak obrátil proti sobě.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Muž ubodal v Hradci Králové 14letého chlapce. Usvědčily ho kamery, dostal 18 let vězení

Tagy:
policie vražda zbraň deprese střelba starosta trestná činnost okres Sokolov trestná činnost, právo a spravedlnost Šabina