Potvrzeno: Nina H. byla zavražděna, uvádí policejní expertiza

Zavražděná Nina H. by v neděli oslavila 25 narozeniny (zdroj: rodina Niny)

Policisté potvrdili, že Ninu H. někdo zavraždil

Policisté potvrdili, že Ninu H., kterou po několikadenním pátrání našli mrtvou v oboře Hvězda na pražském Vypichu, někdo zavraždil. Od začátku vyšetřování pracovali s touto verzí. Rodina po tragédii založila sbírku a chce Nině posmrtně splnit sen a postavit domov pro seniory.

Před téměř dvěma týdny našli policisté v oboře Hvězda bezvládné tělo pohřešované Niny. Dívka nepřišla na několik domluvených schůzek, a tak se rozběhlo intenzivní pátrání. Do něj se zapojili nejen policisté, ale také studentčini příbuzní a přátelé. Kriminalisté následně potvrdili, že se dívka stala obětí násilného trestného činu.

Intenzivní vyšetřování případu nyní ukázalo, že Ninu skutečně někdo zavraždil. „V tuto chvíli mohu potvrdit, že jsou zahájeny úkony trestního řízení, a to pro podezření z trestného činu vraždy. V současné chvíli stále probíhá prošetřování celé věci a nebudeme k ní poskytovat žádné další informace,“ uvedla mluvčí policie Eva Kropáčková.

Detektivové zjišťují, kdo dívku zavraždil a jaký byl jeho motiv. Podle informací CNN Prima NEWS zatím indicie naznačují, že Ninu H. připravil o život její kamarád Jan, který spáchal sebevraždu skokem pod soupravu metra ve stanici Vltavská. Pokud se to potvrdí, policisté případ odloží. Za smrt čtyřiadvacetileté studentky totiž nebude koho stíhat.

Tagy: