Vyšetřování vraždy Niny pokračuje. Kdo byl Jan, se kterým dívku viděli naposledy?

Kdo byl Jan P.?

Vyšetřování vraždy Niny pokračuje. Kdo byl Jan P.?

Kdo byl Jan P., se kterým byla pohřešovaná Nina naposledy viděna předtím, než ji policisté nalezli mrtvou? Mohl mít psychické problémy? A co se vlastně mezi ním a Ninou stalo? Těmito a dalšími otázkami se zabývají policisté.

Hned na dvou profilových fotkách na Facebooku má Jan P., herec a improvizátor, podobu Jokera – protivníka komiksového superhrdiny Batmana. Joker typicky nemá s nikým slitování a neštítí se násilí.

„Světový den duševního zdraví je právě dnes a v dnešní době by šla i terapie on-line! Pomoct může každý,“ stojí v příspěvku, který Jan na sociální síti sdílel před měsícem. Znamená to, že se zajímal o duševní zdraví. Z příspěvku se ale nedá vyčíst, jestli měl psychické potíže právě on, nebo někdo z jeho blízkých či známých.

Impulzivní chování

„Z těch střípků informací, které máme, a pokud by se prokázalo, že ten chlapec byl pachatelem, vidíme impulzivní chování. A to jak z hlediska provedení činu, tak následného chování. To znamená, že ve velmi velkých hypotézách bych mohl uvažovat o tom, že ve hře mohly být drogy či silné emoce, jež chlapce vedly ke zkratkovitému jednání, které si následně uvědomil a v tíži svého svědomí spáchal to, co spáchal,“ vysvětlil profesor lékařské psychologie Radek Ptáček.

Podle psychologa je nicméně těžké něco hodnotit z minima informací, které jsou o případu dostupné. Ale právě tíha svědomí, která mohla Jana P. dohnat k sebevraždě, by svědčila o tom, že byl duševně zdráv. „Nicméně zde, stejně jako v podobných případech, se stává, že nejhroznější činy dělají lidé, kteří nemají žádnou duševní poruchu nebo poruchu osobnosti,“ dodal Ptáček.

Policisté zatím nepotvrdili, že by zabíjel právě 34letý muž. Jeho sebevraždu a vraždu 24leté Niny stále rozplétají.

Tagy: