Policisté našli auto, které v Plzni srazilo při couvání chodce. Hledají řidiče, jenž ujel

Řidič srazil v Plzni při couvání chodce

Policisté jsou o krok blíž k objasnění pondělní vážné dopravní nehody, která se stala v jedné z plzeňských ulic. Řidič tam při couvání srazil ve vysoké rychlosti chodce. Místo poskytnutí první pomoci se vážně zraněného muže snažil ze silnice odvléct a z místa nehody ujel. Policisté už zajistili auto, které chodce srazilo. Řidiče ale stále nemají.

Policisté mají další střípek do skládačky na jejímž konci má být objasnění této vážné dopravní nehody. Mladý řidič při ní během couvání srazil muže, který se vracel z nákupu. Kriminalistům se díky záběrům z kamer a s pomocí jednoho ze svědků podařilo najít černé auto, které muže srazilo.

„V souvislosti s dopravní nehodou jsme předmětné vozidlo vypátrali, zajistili a po řidiči dál pátráme,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Auto teď zkoumají policejní technici. Vzhledem k tomu, že po řidiči stále pátrají, se s největší pravděpodobností zaměří hlavně na stopy, které mohl zanechat například na volantu nebo na řadicí páce. Půjde hlavně o otisky prstů nebo pachové stopy. Je také velmi pravděpodobné, že majitel auta, pokud ho policisté vypátrali, v tuto chvíli tvrdí, že v momentě, kdy vůz chodce srazil, neseděl za volantem.

Sražený muž zůstává podle informací Krimi zpráv v nemocnici. Jeho zdravotní stav byl po převozu do nemocnice velmi vážný. Zhoršit ho navíc mohl sám řidič tím, jak s mužem po nehodě manipuloval.

Krátce poté, co z auta vyběhl, začal s mužem v bezvědomí smýkat po silnici a odtáhl ho k obrubníku. Pak měl lidem, kteří se u zraněného sešli, říct, že jede pro záchranku, a z místa nehody ujet. Řidič měl na sobě černou bundu, tmavé kalhoty a na hlavě bílou kšiltovku. Policisté budou vděční za jakékoliv svědectví.

Tagy: