Porážka od Zbuzan definitivně zlomila Hoftychovi vaz. Chopí se Slovanu Liberec Hašek?

Pavel Hoftych už není trenérem Liberce.

Fotbalisté Liberce jsou bez trenéra

Pouhý jediný bod za pět kol tuzemské fotbalové ligy je zvlášť pro tým s velkými ambicemi málo. Proto na lavičce Slovanu Liberec skončil trenér Pavel Hoftych, který na severu Čech působil od roku 2019. Poslední kapkou bylo středeční vyřazení v MOL Cupu od třetiligových Zbuzan. Kdo bude Hoftychovým nástupcem, zatím není jasné, spekuluje se však o tom, že by trenérský comeback mohl potkat Martina Haška.

Hoftych liberecké mužstvo převzal v červnu 2019 po Zsoltu Honyákovi. Spolu s ním v klubu skončil i asistent Pavel Medynský.

„S vedením klubu jsme se dnes dohodli na ukončení spolupráce. Samozřejmě mě mrzí, že mé působení ve Slovanu má takový konec, protože v Liberci se dobře pracuje, je tady dobré klima jak pro fotbal, tak pro život a potkal jsem tu spoustu skvělých lidí. Nevydařil se nám už závěr jara, já za to přebírám odpovědnost,“ vzkázal odcházející Hoftych.

Až další dny rozhodnou o tom, kdo se Slovan nacházející se na posledním místě tabulky pokusí nakopnout. Jednou z variant má být příchod kouče Martina Haška, který je bez angažmá už dva roky. Naposledy vedl pražské Bohemians 1905, k Liberci má kladný vztah, protože zde strávil více než šest let hráčské kariéry.

Spolu s 51letým trenérem by pak mohl pod Ještěd zamířit i jeho syn Martin Hašek mladší. V tuzemsku naposledy působil ve Spartě, odkud za dramatických okolností odešel, s klubem dodnes vede kvůli jednostrannému vypovězení smlouvy soudní spor. Část minulé sezony strávil 25letý záložník v německém Würzburgeru Kickers.

Liberečtí z úvodních pěti kol nejvyšší soutěže získali jediný bod za remízu 1:1 s nováčkem Hradcem Králové a mají skóre 1:9. V součtu s minulým ročníkem nevyhráli už 10 ligových zápasů po sobě. Slovan navíc ve středečním 2. kole českého poháru MOL Cupu senzačně vypadl s třetiligovými Zbuzany po domácí prohře 1:2.

Tagy: