Poslední lásku přežila jen o rok. Smrt o 23 let mladšího exmanžela Ivanu Trumpovou zdrtila

Ivana Trumpová

Kdo byla Ivana Trumpová?

Česko-americká modelka a podnikatelka Ivana Trumpová, která ve středu zemřela ve věku 73 let po zástavě srdce, nebyla během svého života vdaná pouze za dřívějšího nejmocnějšího muže světa Donalda Trumpa. Své „ano“ řekla před oltářem i třem dalším nápadníkům. Svoji poslední lásku přitom přežila jen o rok. Kdo byli muži jejího života?

I když je Ivana Trumpová (za svobodna Zelníčková) známa především jako první manželka amerického exprezidenta Donalda Trumpa, byl to jen jeden ze čtyř mužů, za které se provdala. Po čtyřech manželstvích se pro Page Six v roce 2017 vyjádřila, že dalšího manžela už nevyhledává a radši chce trávit čas se svými vnoučaty.

1. Alfred Winklmayr, 1971–1973

Prvním mužem, za kterého se Ivana provdala, byl Alfred Winklmayr – rakouský lyžařský instruktor. Vzali se v Praze v listopadu 1971, když jí bylo 22 let.

Její právník Michael Kennedy popsal tento sňatek v roce 1990 podle Washington Post jako „manželství za Studené války, které nikdy nebylo naplněno“.

V tom čase toužila Ivana především po svobodě, kterou jí československý totalitní režim neposkytoval.

Ivana obdržela rakouský pas v březnu 1972 a v září 1972 emigrovala do Kanady, kde se po povinné čekací době její manželství v srpnu 1973 rozpadlo.

2. Donald Trump, 1977–1992

Budoucího amerického prezidenta potkala v New Yorku v roce 1976 v restauraci Maxwell's Plum, když působila jako modelka v Montrealu.

Pro LiveSigning řekla, že realitní magnát jí a jejím přátelům pomohl získat stůl v „nabitém“ podniku a poté jim zaplatil večeři. „Nikdy předtím jsem nepotkala muže, který by za něco platil a nic za to nechtěl,“ řekla deníku.

Jejich svatba se konala v dubnu 1977 a z manželství vzešli syn Donald junior (1977), dcera Ivanka (1981) a nejmladší syn Eric (1984). Posléze se v roce 1988 stala občanku Spojených států.

Po celou dobu svého 15letého manželství s Donaldem zastávala Ivana klíčové manažerské pozice v The Trump Organization.

Ivana a Donald se nicméně v březnu 1992 rozvedli po tom, co na veřejnost pronikla zpráva o podnikatelově aféře s Marlou Maplesovou.

Později se oba dokázali usmířit a před její smrtí měli přátelský vztah. „Byla to krásná a úžasná žena, která vedla skvělý inspirativní život,“ uvedl Donald v prohlášení, když zemřela. „Její pýchou a radostí byly její tři děti, Donald junior, Ivanka a Eric.“

3. Riccardo Mazzucchelli, 1995–1997

Následovalo manželství s italským podnikatelem a obchodníkem Riccardem Mazzucchellim v roce 1995.

Podle časopisu People ji zpočátku neúspěšně požádal o ruku s desetikarátovým diamantem. O několik let později jí daroval masivní barmský safír a ona přijala. Manželství trvalo dva roky.

Kdyže se pár v roce 1997 rozvedl, Mazzucchelli se pro deník nechal slyšet: „Ivanu jsem moc miloval a myslím, že jsem udělal maximum. Udělal jsem pro ni víc než Donald.“

Později téhož roku Ivana zažalovala Mazzucchelliho o 15 milionů dolarů za údajné porušení klauzule o mlčenlivosti z jejich předmanželské smlouvy. Podnikatel poté ve Spojeném království podal žalobu na Ivanu a Donalda za urážku na cti. Své spory dokázali urovnat mimosoudně. Podle RadarOnline, Mazzucchelli zemřel v září 2017.

4. Rossano Rubicondi, 2008–2009

Posledním manželstvím Trumpové byl svazek s o třiadvacet let mladším italským hercem Rossanem Rubicondim.

Ačkoli vydrželo pouze rok, zůstali po většinu následující dekády párem.

„Vztah prostě plynul,“ vysvětlila Ivana následující rok pro Page Six. „Rossano tráví hodně času v Itálii a já trávím hodně času v New Yorku, Miami a Saint-Tropez. Vztah na dálku však opravdu nefunguje. Měli jsme se dobře a jsme přátelé. Rozdělení bylo přátelské.“

Svou poslední lásku přežila Trumpová pouze o jeden rok. Herec zemřel v listopadu 2021, bylo mu 49 let. Podle USdayNEWS Rubicondi podlehl rakovině, se kterou dlouhodobě bojoval.

Tagy: