Prasnice utekla z farmy a porodila v lese. Ochránci zvířat pro ni chtějí milost

Angličtí ochránci zvířat se pokoušejí zachránit prasata, která při procházce se psem objevila náhodná kolemjedoucí v lesích nedaleko Ollertonu. Březí samice sem utekla z farmy, aby zde porodila mláďata.

Zástupci organizace Brinsley Animal Rescue doufají, že se jim Matyldu (jak prasnici pojmenovali) spolu se selátky podaří přesunout do azylu pro „hospodářská“ zvířata v Midlands. V pondělí je kontaktovala žena, která při procházce se psem v lese na dvanáctičlennou rodinku narazila. „Věděla jsem, že to nejsou divoká prasata. Vypadala obyčejně,“ uvedla. „Ať už se tu vzala odkudkoliv, zaslouží si prožít bezpečný život se svou rodinou,“ dodala.

Ředitel organizace Jon Beresford nyní čeká na povolení od majitele, aby bylo možné zvířata přesunout. Sám je přesvědčen, že Matilda z farmy utekla, aby ochránila svá mláďata. „Jako by jí její mateřské instinkty říkaly: ‚Musím se odsud dostat a porodit,‘ a tak utekla.“

O krmení prasečí rodinky se nyní starají dobrovolníci. „V nose má kroužek, takže není schopná si sama získat jídlo,“ vysvětlila Louise Smithová, která na ně dohlíží. „Vážně doufáme, že nám dovolí je zachránit a Matilda s rodinou se bude moci přesunout do azylu, kde prožijí zbytek svých přirozených životů,“ dodává. Na záchranu Matildy byla spuštěna i petice.

Tagy:
pes les prase rodina záchrana farma útulek azyl pro zvířata statek sele Březí u Týna nad Vltavou Louise Smith