Tříletého Tonyho nechala matka před Vánoci u hřbitova. Příběh má šťastný konec

Dva dny před Štědrým večerem nechala matka v americkém Ohiu svého tříletého syna Tonyho na hřbitově. Policii to ohlásil svědek, který viděl z areálu odjíždět modré auto, za nímž chlapec i se svým psem utíkal. Příběh má ale šťastný konec, o Tonyho se teď stará jeho otec.

Podle deníku Daily Mail nechala matka Tonyho u hřbitova v Hinckley, když ho měla ve své péči. Chlapcův otec s tím neměl nic společného a s policií spolupracuje. „Mluvil jsem s jeho otcem, který vyjádřil všem uznání za jejich velkorysost a řekl, že Tony je na tom velmi dobře,“ napsal na Facebook policejní šéf v Hinckley David Centner.

„Naše vyšetřování se zaměřuje na matku, která je v současné době v péči místního zdravotnického zařízení. Neuvedeme její jméno, dokud nebude formálně obviněna,“ dodal Centner.

Když policisté chlapce dva dny před Vánocemi našli, řekl jim, že se jmenuje Tony. Prozradil také křestní jména svých rodičů, příjmení si ale nepamatoval. Policie začala po Tonyho matce a otci pátrat, zatímco byl chlapec umístěn k pěstounům.

Jakmile se Tonyho smutný příběh zveřejnil, stovky lidí pro něj koupily dárky a nechaly je na místní policejní stanici. „My všichni z HDP (Hinckley Police Department, policejní odbor v Hinckey) chceme poděkovat za vaši laskavost, modlitby a ohromnou lásku,“ komentoval Centner.

Chlapce na fotce v médiích poznal jeden z příbuzných, který následně kontaktoval jeho otce. Tony se poté z pěstounské rodiny dostal k tatínkovi, který se stará i o jeho psa. Centner vyzval další lidi, kteří by chtěli Tonymu něco darovat, aby přispěli na jinou dobrou věc.

Tagy: