Předběhl oficiální výlov jen o týden. V Přerově někdo vypustil rybník a ukradl ryby

vypuštěný rybník

Vykradený rybník

Vypuštěný a vykradený našli jeden ze svých rybníků přerovští rybáři. Neznámý pachatel šel zřejmě najisto, protože tu řádil v době, kdy byli všichni na výlovu jiného rybníka na opačné straně revíru. Svým jednáním způsobil nejen hmotnou škodu, ale především zmařil stovky hodin práce.

Jeden ze svých malých chovných rybníků našli přerovští rybáři vypuštěný. Od potěru v něm vychovávali tisícovku amurů a generační hejno línů. Zatím neznámý pachatel podle nich dobře věděl, co dělá. „V pátek jsme kontrolovali, jestli je rybník ve stavu, v jakém má být, chystali jsme se ho následující víkend vylovit,“ popsal Petr Kopřiva, hospodář přerovské organizace Českého rybářského svazu.

V sobotu bohužel všichni byli na výlovu jiného rybníka. „Pachatel rybník vypustil a následně se veškeré ryby musely sjet do nejhlubší části,“ uvedl Kopřiva a dodal, že tam je už poměrně jednoduše slovil.

Podle rybářů nejde ani tak o finanční škodu, která dosahuje několika desítek tisíc korun, ale o stovky hodin zmařené práce. „Čekají nás minimálně další dva až tři roky práce, než si hejno zase vychováme,“ vysvětlil hospodář.

„Pár dobrovolníků se snaží dělat chov ryb pro širokou veřejnost a najdou se jedinci, kteří se takto zachovají. Je neuvěřitelné, že už dokážou i vypustit rybník a odcizit naší společnou práci,“ postěžoval si předseda přerovských rybářů Alexander Majer.

Tagy: