Brutální přepadení stařenky v Teplicích. Chlapci ji okradli, jeden z nich trestu unikne

Téměř 90leté ženě se udělalo na ulici nevolno, pomohla jí kolemjdoucí. (Ilustrační foto)

Přepadení seniorky

Přepadení 86leté seniorky, kterého se měli dopustit dva nezletilí chlapci, otřáslo severočeskými Teplicemi. Starší z agresorů je z výchovného ústavu. Mladší, kterému je pouze 14 let, nakonec vyvázne kvůli svému věku úplně bez trestu.

Bylo krátce po půl šesté v podvečer, když poměrně klidnou čtvrtí v Teplicích procházela 86letá seniorka. Jen pár kroků za ní šli dva chlapci. Dost možná si jich ani nevšimla. Čtrnáctiletý hoch a jeho o dva roky starší kumpán už v tu dobu ale měli plán, jak se zmocnit její kabelky. Počkali si na vhodný okamžik a na bezbrannou stařenku zaútočili.

ČTĚTE TAKÉ: Muž v Praze srazil ženu do kolejiště metra a v klidu odešel. Brutální útok zachytila kamera

„Povalili ji na zem a snažili se jí vytrhnout kabelku. Jejich počínání si všimla všímavá svědkyně, která začala křičet a chlapci se dali na útěk,“ uvedla pro CNN Prima NEWS mluvčí policie Ilona Gazdošová.

Jeden z nich se najednou otočil a ke zraněné stařence se vrátil. Kdo by ale čekal, že jí přišel pomoci, je na omylu. Chladnokrevně jí totiž sebral kabelku, o kterou se s ní dříve přetahoval. „Díky pohotové reakci svědků, kteří ihned zavolali na linku 158, se oba lupiče podařilo krátce po činu zadržet,“ doplnila policejní mluvčí.

Zranění, která mohou být fatální

„Je to hrozné, především, když tady bydlíte s dítětem,“ uvedla redakcí oslovená mladá žena. „Je to sprosté. Dneska ti mladí si dovolí všechno,“ doplnila dotázaná starší žena. Šestaosmdesátiletou seniorku převezli s podezřením na vážná zranění do teplické nemocnice. Podle informací CNN Prima NEWS si měla stěžovat na bolest ramene, zápěstí a kyčle. V takovém věku už přitom podobná zranění mohou být fatální.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Zdravotnice vraždící novorozence dostala doživotí. Ať každý den protrpíte, vzkázali pozůstalí

„V pokročilém věku dochází k řídnutí kostí, ochabnutí svalstva a jakýkoli úraz pak znamená mnohem větší komplikace jak v hojení, tak v léčbě,“ přiblížil redakci mluvčí záchranné služby Ústeckého kraje Prokop Voleník. Podezření na zlomeniny se naštěstí nepotvrdila a ženu nakonec po ošetření propustili do domácího léčení.

Staršímu z chlapců, který byl v tu dobu doma na návštěvě z výchovného ústavu, hrozí za loupež pět let za mřížemi. Bez trestu ale vyvázne mladší, 14letý chlapec, který ještě není trestně odpovědný.

Tagy: