Hořící střechu v Budějovicích likvidovali hasiči přes dvě hodiny. Škody jdou do milionů

Škodu více než milion korun způsobil v noci na neděli požár střechy domu v Českých Budějovicích. Hasiči museli evakuovat osm lidí, nikdo nebyl zraněn. O požáru domu v Čéčově informovali na svém webu.

K požáru kolem 2:30 ráno vyslalo operační středisko obě českobudějovické profesionální jednotky ze stanic České Budějovice i Suché Vrbné, poplach vyhlásilo také pro jednotku SDH obce Hrdějovice.

Celkem vyjelo šest cisteren a automobilový žebřík. „V okamžiku příjezdu hořela střecha řadového bytového domu plamenným hořením a v plném rozsahu. Z domu bylo evakuováno osm osob, podle zatím dostupných informací nebyl nikdo zraněn,“ píše se na webu jihočeských hasičů.

Hasební práce byly potřeba jak vně, tak uvnitř domu. Hasiči dostali požár pod kontrolu za dvě hodiny. „Dohašování střešní konstrukce pak zabralo další hodinu. Úplná likvidace požáru nastala v 5:37. Vzniklá škoda byla zatím předběžně stanovena na více než jeden milion korun. Příčina vzniku požáru je v šetření,“ píše se na webu. Oheň se ze střechy nerozšířil do další části objektu.

Tagy: