Santa v Kalifornii za dětmi letěl s padákem. Zapletl se ale do elektrického vedení

Hasiči vyprošťovali Santu z elektrického vedení

Kuriózní vyprošťování zažili 20. prosince kalifornští hasiči v Rio Linda. Muž oblečený jako Santa Claus chtěl udělat radost dětem a rozdat jim sladkosti. Vydal se za nimi na motorovém padákovém kluzáku. Při sestupu se však zapletl do drátů elektrického vedení. Naštěstí se mu nic nestalo, naopak ho to pobavilo.

K nepodařenému sestupu došlo v severní Kalifornii krátce poté, co muž vzlétl poblíž školy v Rio Linda. Před přistáním vletěl do drátů elektrického vedení, v nichž uvízl, řekl mluvčí Federálního úřadu pro letectví.

Muži převlečenému za Santu se nic nestalo. Na videu ze záchrany je vidět, jak čeká na pomoc na kluzáku s červeno-bílo-modrým padákem zamotaným do drátů.

Lidé se zájmem ze země sledovali, jak hasičské jednotky muže vyprošťují. Podle mluvčího hasičů bylo po dobu záchrany přerušeny dodávky elektrického proudu pro přibližně dvě stě odběrných míst v oblasti Rio Linda.

Mluvčí také dodal, že záchrana netrvala příliš dlouho. „Bez jediného škrábnutí a v dobré náladě jsme se ujistili, že Santa Claus příště použije svého soba, až vás později v tomto roce bude chtít navštívit,“ dodali hasiči na svém Twitteru.

Tagy: