Popálená Natálka stále užívá antidepresiva. Vedoucí tábora hrozí čtyři roky vězení

Natálka

Popálená Natálka

Příběh Natálky, která na příměstském táboře v Rokycanech utrpěla popáleniny na 43 procentech těla, má své pokračování. Policisté nedávno obvinili ženu, která měla na starosti tábor, ve kterém k nehodě došlo. Nyní jí hrozí čtyři roky vězení.

Na tragickou událost, která předloni postihla Natálku, nikdo jen tak nezapomene. O letních prázdninách na příměstském táboře prováděly vychovatelky chemický pokus, který se vymkl kontrole. Následky si dívka ponese celý život. „Telefon zazvonil 23. srpna a tehdy nám oznámili, že naši dcerku transportují v umělém spánku vrtulníkem na popáleninové centrum do Prahy s velmi vážnými poraněními,“ vzpomínala s hrůzou její matka Šárka Černá.

Natálka skončila s popáleninami na více než čtyřiceti procentech těla, na 23 procentech má nyní kožní transplantáty. „Nemine chvíle, abych na incident nepomyslela. Každý den vzpomínám na tu hrůzu, každý den ji vidím, protože denně o její popálené tělíčko pečuji,“ uvedla.

Přestože už se částečně Natálka vrátila k běžnému životu, denně užívá antidepresiva. Usíná jen díky práškům na spaní a musí také chodit na fyzioterapii, rehabilitaci a laserové operace. „Z 90 procent žijeme jenom tím. Pořád jen řeším další mazání a co by ještě potřebovala. Pořád se to vyvíjí, bohužel ne zrovna k lepšímu,“ smutně dodala Černá.

Natálčin otec pak poděkoval všem za solidaritu. „Ukázala se spousta lidí, kteří nám pomáhali. Ale je hrozné, když si člověk uvědomí, co Natálka prožila a co ji do budoucna ještě čeká,“ uvedl otec dívky.

Nehodou se i více než po roce stále zabývají policisté. Ti nedávno obvinili vedoucí příměstského tábora, v nejbližší době ji čeká soudní líčení. „Obviněné ženě je kladeno za vinu, že svým nesprávným jednáním při použití technického ledu při pokusu způsobila požár. Na tento měsíc je naplánováno seznámení se spisem,“ informovala policie. V případě prokázání viny mohou obviněné hrozit až čtyři roky vězení a peněžitý trest.

Podle otce malé Natálky by ale neměla skončit ve vězení. „Rozhodně by však neměla pracovat s dětmi a měla by si hlavně uvědomit své chyby,“ podotkl.

Tagy: