Rozkol mezi Harrym a Karlem III. nekončí. Na otcovy narozeniny nepřijedu, měl vzkázat princ

Král Karel III. a princ Harry

Harry se nezúčastní 75. narozenin krále Charlese

Britský princ Harry podle webu Daily Mail odmítl přijmout pozvánku otce krále Karla III. na oslavu jeho 75. narozenin. Večírek se uskuteční v úterý 14. listopadu v Clarence House v Londýně.

Král Karel III. se rozhodl přizvat svého mladšího syna Harryho na narozeninovou oslavu i přes to, že mezi nimi panuje napjatá atmosféra. Podle informací britského deníku Daily Mail však devětatřicetiletý princ nabídku dorazit odmítl.

ČTĚTE TAKÉ: Igor Bareš promluvil o podezření na mrtvici i o tom, jak mu zalichotila Ivana Gottová

Není to poprvé, co Harry nevyužil poskytnutou možnost strávit čas s otcem. V září Karlovi III. a zbytku královské rodiny odřekl plán připojit s k nim na akci při příležitosti výročí smrti královny Alžběty II. Tou dobou byl přitom princ, který jinak žije v Los Angeles s manželkou Meghan a dvěma dětmi, zrovna na návštěvě Velké Británii.

Že spolu Harry a Karel III. stále nemluví, potvrdil i web Sunday Times. Velký rozkol mezi nimi způsobily zejména v lednu vydané memoáry Náhradník prince Harryho. V knize se vévoda ze Sussexu v nelichotivém světla rozepsal zejména o Karlově manželce královně Camille. Vztahy jsou však napjaté už od začátku roku 2020, kdy se Harry rozhodl zbavit královských povinností a odstěhoval se do USA.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nejsem rychlokvaška. Eva Burešová přiznala, že kvůli rýpalům chtěla odejít ze showbyznysu

Tagy: