Princ William a Kate učinili zásadní rozhodnutí. Budou se stěhovat, bojí se o královnu

Princ William a vévodkyně Kate podle britských médií učinili zásadní rozhodnutí. Plánují se přistěhovat do Windsoru. Učinit by tak měli v průběhu léta. Důvodem by měly být nejen obavy o zdraví královny Alžběty II., ale také její sblížení s kontroverzním princem Andrewem, se kterým tráví v poslední době až příliš mnoho času.

O plánech královského páru informoval deník The Sun. Podle něj princ William s manželkou Kate hledají nové bydlení v okolí hradu Windsor. Kam přesně mají namířeno, se zatím neví, jisté však je, že vyloučili pevnost Belvedere nacházející se na jižním konci windsorského velkého parku, která byla kdysi domovem krále Edwarda VIII. Podle britských médií se také poohlížejí po místních školách pro své děti.

Že se vévodové z Cambridge plánují přestěhovat z Kensingtonského paláce, se spekuluje již několik měsíců. Zprvu se hovořilo o tom, že se princ William a vévodkyně Kate především obávají o královnino zdraví, které je v posledních měsících velmi křehké. Nyní se však objevil další důvod. Tím je princ Andrew, se kterým se 95letá panovnice v poslední době velmi sblížila.

„Královská rodina je v současné době velice znepokojena. Potřeba přestěhovat se do Windsoru roste čím dál víc. Andrew tráví s královnou hodně času. Bydlí hned vedle a je jí vždy k dispozici. Během pandemie covidu byla královská rodina ráda, že tu pro ni byl. Nyní však existují obavy, že využívá náklonnost královny jako odrazový můstek zpět do veřejného života,“ řekl deníku The Sun nejmenovaný zdroj.

Členy královské rodiny totiž znepokojilo královnino rozhodnutí, které učinila minulý týden. Princi Andrewovi dovolila, aby ji doprovodil do Westminsterského opatství, kde se konala mše na počest zesnulého prince Philipa. Mnohé její rozhodnutí překvapilo, proti byl údajně princ Charles i jeho syn William.

Královna vyjádřila podporu

Podle expertů možná chtěla královna tímto gestem vyjádřit svému synovi podporu. „Tohle byl její způsob, jak tiše ukázat: ,OK, opravdu to pokazil, byla to ostuda, ale pořád je to můj syn‘,“ uvedla bývalá spolupracovnice BBC Jennie Bondová. „Velmi jasně řekla, že má (Andrew) svou roli při rodinných příležitostech,“ doplnil ji odborník této televizní stanice Peter Hunt.

Princ Andrew byl začátkem tohoto roku nucen odstoupit z veřejného života kvůli zapletení se do sexuálního skandálu miliardáře Jeffreyho Epsteina. Virginii Giuffreové musel v rámci vyrovnání zaplatit odškodné ve výši zhruba 348 milionů korun.

Tagy:
škola britská královská rodina Alžběta II. královna Alžběta II. Windsor královská rodina děti stěhování Kensingtonský palác princ Andrew The Sun Karel III. William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu Princ Philip, vévoda z Edinburghu Ondřej, vévoda z Yorku