Princ William prolomil mlčení o zdraví Kate. Na jeho slova o rakovině manželky čekal celý svět

Princ William je starostlivý manžel

Popularita princezny z Walesu

Následník britského trůnu princ William odhalil aktuální informace o zdravotním stavu své ženy princezny Kate, která trpí rakovinou. Při své návštěvě severovýchodní Anglie na dotaz podporovatele uvedl, že se jeho ženě i zbytku rodiny daří dobře, informuje web Express. Svou diagnózu princezna světu oznámila ve videu na konci března.

Aktuální informace o zdravotním stavu princezny Kate sdělil William fanouškům monarchie při návštěvě hrabství Durham na severu země. Následník trůnu si potřásal rukou a pózoval na selfie, když se ho jedna z žen v davu zeptala, jak se daří jeho ženě a dětem, informuje deník Express.

ČTĚTE TAKÉ: Návrat ztraceného syna? Princ Harry se vrátí do Británie. Meghan nejspíš nechá doma

Na její otázku William odpověděl uklidňujícím způsobem. „Všichni se máme dobře, děkuji. Ano, daří se nám dobře,“ řekl nejstarší syn krále Karla III. Kate se v souvislosti s léčbou rakoviny stále zotavuje doma.

Následník trůnu při návštěvě hrabství zavítal do společnosti Low Carbon Materials v Seahamu, která je finalistou ceny Earthshot Prize 2022. Ve firmě se seznámil s tím, jak vyrábějí nízkouhlíkové alternativy stavebních materiálů. Navštívil také James' Place v Newcastlu, aby se dozvěděl o zásadní bezplatné léčbě a podpoře, kterou tam poskytují a která pomáhá předcházet sebevraždám mužů.

Že má Kate rakovinu, oznámila princezna ve videu na konci března. V souvislosti s onemocněním podstupuje preventivní chemoterapii. Bližší informace o typu rakoviny nebyly zveřejněny. Kensingtonský palác nicméně prohlásil, že je přesvědčen o tom, že se princezna zcela vyléčí. Pozitivně se k tomu staví i samotná Kate: „Jsem v pořádku a každým dnem silnější,“ řekla ve videu.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Karel III. se vrací ke královským povinnostem. Buckinghamský palác promluvil o jeho zdraví

Tagy: