Protestní akce Paralelní lékařské komory. Co iniciátoři po vládě požadují?

Demonstrace Chcípl PES na Staroměstském náměstí

V pražských Vysočanech se před lékařským domem koná protestní akce, kterou pořádá Paralelní lékařská komora, a to pod záštitou iniciativy Chcípl PES. Na ní vystoupí její iniciátoři, kteří se řídí heslem „stop covidové totalitě“. Akci sledujeme.

Akci s názvem „Úvod do lékařského myšlení pro starší a pokročilé“ bmoderují Vít Mareček a Miroslav Havrda, oznámili organizátoři. Tématem by podle nich mělo být například i to, proč se opět zaplňují nemocnice.

První akce se uskutečnila v Ostravě ve středu 8. prosince 2021. Jednalo se o druhé setkání neočkovaných, které pořádá Volný blok, se kterým Chcípl PES spolupracuje.

Jedna z největších demonstrací se uskuteční v neděli 12. prosince od 14:00 na Václavském náměstí v Praze. Odtud se po zhruba hodině projevů vydá pochod směrem k sídlu vlády a na Pražský hrad. „Máme jedinečnou šanci ukázat této vládě i té budoucí, že naše svoboda je největší hodnota,“ řekl Olbert. Další demonstrace se bude konat v Praze na Palackého náměstí od 12:00.

Polévku budou zástupci iniciativy rozlévat na Staroměstském náměstí 20. prosince. „Předpokládáme, že primátor stáhne kalhoty a řekne, že se tam šíří covid, tak my jej zastoupíme,“ řekl Olbert. Závěrečný protest je připraven na poslední den v roce, tedy 31. prosince 2021 na Staroměstské náměstí od 18:00. Účelem je podle Janečka s Olbertem dodat lidem naději a víru do příštího roku

Tagy: