Průlom ve vyšetřování loupeže u Rytmuse: Policie zná pachatele. Jeden z Gruzínců je na útěku

Slovenští kriminalisté identifikovali dvojici zlodějů, kteří loni v prosinci vykradli rodinný dům rappera Rytmuse. Má se jednat o dvojici Gruzínců. Jeden z nich je ve vazbě, po druhém policie pátrá. Zloději z hudebníkova domu ukradli cennosti v hodnotě téměř 90 tisíc eur (asi 2,5 milionu korun).

Policie dvojici zlodějů identifikovala po téměř osmi měsících od vloupání. „Vyšetřovatel Policejního sboru vznesl obvinění ze zločinu loupeže spáchaného v souběhu s přečinem porušování domovní svobody spáchaného formou spolupachatelství proti 53letému Akaki P. a 46letému Niko P., oba jsou občany Gruzie,“ informovala bratislavská policie na sociální síti Facebook.

ČTĚTE TAKÉ: Strach o Juraje Kukuru. Po léčbě na onkologii se objevil na veřejnosti. Děsivě zhubl

Zloději si podle informací kriminalistů svůj čin dobře promysleli. „Podle zajištěných důkazů měl obviněný Niko instalovat neznámý předmět do křoví, které se nachází v blízkosti předmětného domu, načež obviněný Akaki dne 30. 12. 2023 překonal oplocení rodinného domu a vnikl do jeho vnitřních prostor,“ popsala policie.

Z domu zloděj odcizil mimo jiné větší množství šperků nebo luxusní cestovní kufr. „Tímto jednáním způsobil škodu v celkové hodnotě 88 050 eur,“ dodali muži zákona.

Mladší z pachatelů se podle policie již nachází ve vazbě v souvislosti s jiným případem. Po druhém z dvojice vyhlásila celoevropské pátrání.

V domě žije s hudebníkem také jeho manželka Jasmin Alagič a jejich společný syn Sanel. Zloději se do rodinného domu v Malinově vloupali na konci loňského prosince, když nikdo nebyl doma, informuje Nový Čas.

Odcizené cennosti měly patřit hlavně hudebníkově manželce. „Byly to hlavně moje šperky, Patrik tam měl jen ‚cetky‘. On je v tomhle na rozdíl ode mě zodpovědný a cennosti si schovává v trezoru, který máme doma,“ uvedla krátce po vloupání Alagič s tím, že udělá vše pro to, aby se už nic podobného neopakovalo. „Uděláme náš dům nedobytný,“ řekla.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Na podvozku se odrážely plameny, měl jsem jen pár vteřin, říká Rytmus o dramatickém útěku z ohně

Tagy:
policie Facebook Gruzie vloupání rodinný dům trestná činnost Patrik Vrbovský Rytmus Jasmina Alagič Vrbovská trestná činnost, právo a spravedlnost loupež a krádež