Putin je těžce nemocný, zlom přijde v srpnu. Šéf ukrajinské rozvědky odhaduje konec války

Šéf ukrajinské vojenské rozvědky prohlásil, že válka s Ruskem dosáhne zlomu v polovině srpna a pravděpodobně skončí do konce roku.

Šéf ukrajinské rozvědky promluvil o Putinově zdraví

Jako jeden z mála ukrajinských představitelů předpověděl, že Rusko zahájí invazi na Ukrajinu začátkem letošního roku. Slova šéfa ukrajinské rozvědky se naplnila a věří, že jeho další odhad bude správný. Kyrylo Budanov v rozhovoru pro Sky News uvedl, že v srpnu dojde ke zlomu ve válce, která koncem roku skončí. Hovořil také o zdraví Vladimira Putina a převratu režimu v Ruské federaci.

Podle generálmajora probíhá válka s Ruskem tak dobře, že v polovině srpna dosáhne bodu zvratu a do konce roku skončí. Jeho prohlášení je zatím nejpřesnější a nejoptimističtější předpovědí, jakou Ukrajinci od svých představitelů slyšeli, připomínají Sky News.

Budanov již dříve správně předpověděl, kdy dojde k ruské invazi – na začátku letošního roku – a to v době, kdy ostatní ukrajinští představitelé byli veřejně skeptičtější. Nyní říká, že si je svou další předpovědí – tentokrát koncem války – jistý.

„Válka s Ruskem probíhá tak dobře, že ve druhé polovině srpna nastane bod zlomu. Většina aktivních bojových akcí pak skončí do konce letošního roku. V důsledku toho obnovíme ukrajinskou moc na všech našich územích, která jsme ztratili, včetně Donbasu a Krymu,“ věří.

Ruská taktika se podle něj navzdory posunu na východ nezměnila a Rusko utrpělo obrovské ztráty. O těch ukrajinských však mluvit nechtěl. „Rusko je jen horda lidí se zbraněmi, jeho neúspěchy ve válce mě nepřekvapují. O našem nepříteli víme všechno. O jejich plánech víme téměř ve chvíli, kdy vznikají,“ pokračoval.

Kdo jiný by to měl vědět?

Následně připomněl, že Evropa vnímá Rusko jako hrozbu a obává se zejména agrese, kterou by mohla země vyvolat. „My s Ruskem bojujeme už osm let a můžeme říct, že ta tolik propagovaná ruská síla je mýtus. Není tak mocné,“ zdůraznil.

Budanov mimo jiné uvedl, že by vítězství Ukrajiny vedlo k odstranění ruského vůdce a rozpadu země. „Nakonec to povede ke změně vedení Ruské federace. Tento proces již byl zahájen a směřují k jeho naplnění. Chystá se převrat,“ pokračoval. Promluvil také o zdravotním stavu Vladimir Putina. Podle něj trpí rakovinou a dalšími nemocemi. Údajně by měl být těžce nemocný jak fyzicky, tak psychicky.

Šéf ukrajinské rozvědky však během rozhovoru odmítl náznaky, že by v rámci informační války šířil propagandu. Svými tvrzeními si je jistý. „Je to moje práce. Když ne já, tak kdo by to měl vědět?“ odvětil v narážce na sovu funkci.

Tagy: