Putin se poprvé od vstupu svých vojsk na Ukrajinu ukázal na veřejnosti. Mluvil s dělníky

Ruský prezident Vladimir Putin při zahájení zimních olympijských her v Pekingu.

Jedny z nejtěžších bojů probíhají na východě Ukrajiny

Poslední čtyři dny kompletně změnily celý svět. Ruský prezident Vladimir Putin totiž vyslal na Ukrajinu v rámci „mírové mise“ armádu a rozpoutal válku v Evropě. Teď se Putin poprvé po oznámení této mise objevil na veřejnosti. Mluvil s dělníky na stavbě území výzkumného a výrobního centra M. V. Chruničeva a během projevu jim poděkoval.

Hlava Ruské federace v neděli navštívila území Státního kosmického vědeckovýrobního střediska M. V. Chruničeva, kde probíhá rozsáhlá reorganizace včetně výstavby několika budov.

„Abych byl upřímný, ani jsem nečekal, že tady uvidím tak seriózní tým. Předem chci říci, že mnoho lidí zřejmě těm, kteří zde pracují, závidí, protože stavba je opravdu velmi důležitá a grandiózní,“ řekl Putin během svého projevu k dělníkům.

Podle kremelské tiskové agentury v důsledku reorganizace dostalo práci více než 50 tisíc lidí. Putin zdůraznil, že plány jsou velké. Centrum je významné nejen pro vesmírný průmysl, ale i pro celé Rusko.

Mezi poslední veřejně známé Putinovy kroky patří nedělní rozkaz uvést ruské jaderné síly do vysokého stupně bojové pohotovosti, jak uvedly agentury. Podle ruského prezidenta se tak děje v reakci na agresivní prohlášení vedoucích představitelů členských zemí Severoatlantické aliance na adresu Ruska.

„Agresivních vyjádření na adresu naší země se dopouštějí i vysocí představitelé předních zemí NATO, a proto přikazuji ministru obrany a náčelníkovi generálního štábu, aby uvedli síly (jaderného) odstrašování ruské armády do zvláštního režimu bojové pohotovosti,“ řekl Putin podle agentury TASS během dnešní porady v Kremlu, které se zúčastnil ministr obrany Sergej Šojgu a náčelník generálního štábu Valerij Gerasimov. Putin si také postěžoval na to, že Západ přijímá nelegitimní sankce proti Rusku.

Tagy: