RADAR: Jarní teploty, ale i zatažená obloha a déšť. Podívejte se, kde má pršet nejvíce

Čeká nás sychravé počasí (ilustrační foto)

Počasí (11.3.2024 6:22)

Nejdříve přijde ochlazení, ale následně o víkendu rtuť na teploměrech vystřelí na některých místech až k 17 °C. Vyplývá to z předpovědi meteorologů z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ), kteří ale zároveň upozorňují, že celý týden má být deštivý. Podívejte se, kde spadne nejvíce srážek.

Vydatnější déšť se v pondělí objeví převážně ve východní polovině Česka. Nejvyšší denní teploty by se měly pohybovat mezi 9 a 13 stupni Celsia. Vítr povane mírný jihozápadní s rychlostí mezi dvěma až šesti metry za sekundu.

ČTĚTE TAKÉ: Zděsili byste se, kdybyste věděli to, co já. Země se ještě nikdy tak neohřívala, varuje expert

„Během pondělí počasí ovlivní rozsáhlá oblast nízkého tlaku vzduchu nad střední Evropou. Ta bude přinášet velkou oblačnost a zejména do východní poloviny našeho území také déšť,“ vysvětlil ve vysílání CNN Prima NEWS meteorolog ČHMÚ Miloš Dvořák.

V úterý a ve středu meteorologové očekávají více srážek na horách. Ve čtvrtek mohou být ve vyšších polohách i sněhové.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu kategorii Déšť, bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Kolem poloviny týdne se mírně ochladí, v úterý a ve středu meteorologové očekávají denní maxima jen okolo 11 stupňů Celsia. Nadále má pršet převážně ve východní části. Od čtvrtka se ale zase začne oteplovat ke 13 stupňům, v Čechách se mohou vyšplhat hodnoty na teploměrech až k 15 stupňům a v pátek dokonce 16 stupňům Celsia.

Ještě tepleji by mohlo být o víkendu, při malé oblačnosti až 17 stupňů Celsia. Nebe ale i na konci týdne zůstane oblačné až zatažené, polojasné jen místy a přechodně. Také o víkendu musejí lidé počítat s přeháňkami nebo deštěm.

Tagy: