RADAR: Pěkné jarní dny stále v nedohlednu, bude pršet i sněžit. Platí povodňová bdělost

Na prosluněné jarní dny si musíme stále ještě počkat. Čeká nás zatažená obloha s deštěm, ve vyšších, ale i středních polohách nad 500 metrů se sněhem. I v pošmourném počasí přichází alespoň jarní oteplení, kromě chladnější středy se průměrná denní maxima budou pohybovat okolo 13 °C, o víkendu vyšplhají až na 18 °C. Do úterního dopoledne stále po deštivých dnech platí na několika místech v Česku povodňová bdělost. Jak bude ve vašem regionu se podívejte na radaru v tomto článku.

Úterní obloha bude zatažená až oblačná, místy s občasným deštěm. Srážky čekají meteorologové hlavně v Čechách, v průběhu dne by měly ubývat a postupně přecházet pouze v ojedinělé. Na jihovýchodě se lidé mohou těšit až na polojasno s teplotami dosahujícími 17 °C. Ve zbytku České republiky se maxima budou pohybovat mezi 9 a 14 °C, na horách kolem 6 °C. Do deseti hodin ráno platí v několika oblastech včetně Prahy povodňová bdělost v důsledku dotoku z horních částí řek či manipulace vodních nádrží.

Situaci nejen ve svém kraji můžete sledovat na radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu kategorii Déšť a bouře.

Občasný déšť bude pokračovat i v noci na středu, na severu ve výškách nad 700 metrů se mohou objevit i smíšené či sněhové srážky. Nejnižší noční teploty budou v rozmezí 4 až 8 °C. Obloha bude oblačná až zatažená, oproti předchozímu dni bude deštivo zejména na Moravě a ve Slezsku, tamní obyvatelé mohou očekávat občasný déšť nebo přeháňky. Sněhové srážky se i přes den mohou vyskytnout na severozápadě nad 700 metrů a na východě nad tisíc metrů. Ve večerních hodinách bude částečně ubývat oblačnosti a srážky se vyskytnou již jen ojediněle. Středa bude nejchladnějším dnem zbytku týdne, průměrná denní maxima poklesnou na 9 °C.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Návštěvník národního parku vyfotil záhadné zvíře. Stovky lidí pak tipovaly, co je tvor zač

Nebe zůstane zatažené i ve čtvrtek. Občasný déšť nebo přeháňky se objeví na západě a jihozápadě místy, jinde jen ojediněle. Opět přijdou i sněhové srážky, tentokrát je podle Českého hydrometeorologického ústavu můžeme čekat i ve výškách nad 500 metrů, na východě nad tisíc metrů. Srážky i oblačnost budou odpoledne od východu ubývat. Nejvyšší denní teploty budou dosahovat až 16 °C.

Tagy: