Radost na britském královském dvoře: Princezna Beatrice očekává druhého potomka

Princezna Beatrice oznámila v úterý radostnou zprávu o svém těhotenství. Vnučka zesnulé královny Alžběty II. by se měla stát dvojnásobnou maminkou na začátku příštího roku. Šestatřicetiletá Beatrice má se svým italským manželem Edoardem Mapellim Mozzim již tříletou dcerku Siennu, píše web Sky News.

Královská rodina o zprávě informovala na síti X. „Její královská Výsost princezna Beatrice a pan Edoardo Mapelli Mozzi s radostí oznamují, že na začátku nového roku čekají druhé společné dítě, sourozence pro Wolfieho a Siennu,“ uvedla rodina v prohlášení.

ČTĚTE DÁLE: Kate se vrátila ke královským povinnostem. Jen týden po oznámení o ukončení chemoterapie

Britský král Karel III. byl o zprávě informován, uvedl server Sky News. Podle vyjádření Buckinghamského paláce byl monarcha informací „potěšen“.

Pro princeznu Beatrice to bude již druhý potomek. Dcera Sienna se narodila v září 2021. Manžel Beatrice, italský miliardář Mapelli Mozzi, má dítě ze svého předešlého vztahu. Je jím osmiletý chlapec Christopher Woolf, kterému se v královské rodině neřekne jinak než Wolfie.

Beatrice z Yorku je dcerou prince Andrewa a jeho exmanželky Sarah Fergusonové. Za milionáře Edoarda Mapelliho Mozziho se princezna, která je desátá v pořadí následnictví na britský trůn, provdala v červenci 2020. Obřad byl utajený a zúčastnily se ho desítky hostů.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Manželství Harryho a Meghan krachuje, míní experti. Princ už prý chystá budoucnost bez ní

Tagy:
Velká Británie rodina společnost Alžběta II. královská rodina Britská královská rodina Beatrice z Yorku panovnický dvůr Sienno společenská rubrika prominenti