V Česku se dál otepluje. Ve zbytku týdne mohou padnout i třicítky, hrozí však bouřky

Žena si užívá jarního počasí.

Počasí 18.5.2022 6:50

Středeční ráno může podle meteorologů z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) začít ojediněle mlhami. Během dne však bude jasno nebo skoro jasno. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 17 až 21 °C, v Čechách však mohou dosáhnout až 25 °C. Ve čtvrtek a v pátek se ještě oteplí.

Ve středu bude jasno nebo skoro jasno. Na západě polojasno až oblačno, později odpoledne a večer bude oblačnosti ubývat. Ráno se podle meteorologů mohou ojediněle objevit mlhy, a to zejména na jihozápadě.

Nejvyšší teploty na Moravě a ve Slezsku se budou pohybovat mezi 17 až 21 °C, v Čechách vystoupají k 21 až 25 °C. Na horách se budou pohybovat kolem 11 °C. Vát bude slabý jihovýchodní až východní vítr o síle 1 až 4 m/s, na Moravě a ve Slezsku zpočátku mírný severovýchodní o rychlosti 2 až 6 m/s.

V noci na čtvrtek bude jasno nebo skoro jasno. Nejnižší teploty klesnou k 10 až 6 °C, při uklidnění větru kolem 4 °C a ojediněle se mohou vyskytnout přízemní mrazíky. Vát bude mírný jižní až jihovýchodní vítr o síle 2 až 5 m/s.

Ve čtvrtek bude počasí takřka totožné jako ve středu. Bude jasno nebo skoro jasno. Později odpoledne a večer na západě může být polojasno až oblačno. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 21 až 25 °C, v Čechách vystoupají až k 28 °C. Vát bude mírný jižní vítr o síle 3 až 7 m/s, v západní polovině Čech slabý proměnlivý do rychlosti 4 m/s.

V pátek teplota dosáhne 28 °C, na některých místech bude i atakovat třicítky. Stejně teplý by měl být i víkend. Je ale potřeba se připravit na déšť a bouřky.

Tagy: