Reportérka ukázala místo dopadu nevybuchlé munice. Lidé panikařili a utíkali

Stomatová u místa výbuchu

Situace na Ukrajině je stále vyhrocenější. Řada míst se ocitla pod ruskou raketovou palbou, která zasahuje i civilní cíle. Reportérka CNN Prima NEWS Darja Stomatová informuje o nevybuchlé střele, která dopadla nedaleko tramvajové zastávky ve městě Charkov.

„V tuto chvíli jsme v centru města Charkov. Kousek od nás je tržiště a dál je i vojenská akademie Národní gardy. Sem dopadla raketa Smerč, která nevybuchla,“ popsala reportérka. „Nejspíš se jednalo o Smerč a dosah této rakety je zhruba 100 kilometrů,“ řekl spolupracovník CNN Prima NEWS, válečný veterán Daniel.

Raketa dopadla na silnici nedaleko tramvajové zastávky. Díra po ní je obehnána bezpečnostními páskami. „Díra je zabezpečena, aby do ní nikdo nespadl. Byla tady i Civilní obrana, která před chvílí odjela,“ vysvětlila Stomatová. „Vypadá to, že ruská armáda necílí už jenom na vojenské cíle, ale začíná útočit i na město. Nicméně připomínám, že jsme kousek od vojenské akademie,“ dodala.

Reportérka měla možnost hovořit se svědkem celé události Dmitrijem. „Slyšel jsem výbuch a okamžitě se běžel ukrýt. Lidé začali panikařit a utíkat. Je strašné vidět něco takového ve městě Charkov,“ řekl Dmitrij.

Štáb CNN Prima NEWS natočil i likvidaci nevybuchlé rakety, kterou naložili na kamion a odvezli. „Dostali jsme tip od jednoho obyvatele, že sem přistála nevybuchlá nálož. Musíme být opatrní, nebezpečí tu je stále,“ sdělila Stomatová.

„Situace začíná být nebezpečnější, proto máme neprůstřelné vesty. Když ale komunikujeme s lidmi v bezpečných oblastech, sundaváme si je. Lidé nesmí cítit, že máme strach,“ vysvětlila Stomatová. „Chtěla bych poděkovat divákům, kteří nám píší, abychom byli opatrní. Moc to pro nás znamená,“ vzkázala reportérka.

Ruský prezident Putin v noci na čtvrtek oznámil zvláštní vojenskou operaci. Následně zahájil bombardování ukrajinských strategických cílů. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyzval občany, aby zůstali doma a v klidu. Prezident poté po souhlasu parlamentu vyhlásil všeobecnou mobilizaci mužů od 18 do 60 let.

Tagy:
reportérka válka Vladimir Putin raketa invaze díra Ukrajina CNN Prima NEWS Darja Stomatová Rusko Charkov nálož Volodymyr Oleksandrovyč Zelenskyj Ozbrojené síly Ruské federace