Řidič na Přerovsku narazil do domu a udělal do něj obrovskou díru. Nehodu nepřežil

Na Přerovsku zemřel ve středu ráno řidič osobního auta, který nezvládl řízení a narazil do neobydlené části domu. Tragická nehoda se stala v místní části Hranic ve Velké. Záchranáři se pokusili muže oživit, ale svým zraněním na místě podlehl. Policie nevylučuje ani možnou náhlou zdravotní indispozici řidiče. Po nárazu do domu vůz poškodil nosnou zeď, zajistit ji museli hasiči.

Nehoda se stala před 06:00 v místní části Velká. „Řidič, ročník 1959, jel s vozidlem Škoda Roomster ve směru od centra obce k ulici Potštátská. Při řízení ale jízdu z doposud neznámých příčin nezvládl a narazil do neobydlené části domu stojícího u komunikace. Řidič byl z vozidla vytažen, ale přes veškerou snahu záchranářů se nepodařilo obnovit jeho životní funkce a na místě zraněním podlehl,“ uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová. Řidiče ze zdemolovaného vozu vyprostili hasiči za pomoci hydraulických nástrojů.

ČTĚTE TAKÉ: Na Manhattanu se propadlo parkoviště, ukazují děsivé záběry. Neštěstí má lidskou oběť

Náraz byl silný, podle snímků z místa nehody se auto probouralo až do domu a spadla část zdi. „Budova byla nárazem značně poškozena na nosné zdi, bylo proto nutné ji stabilizovat. Na místo velitel povolal speciální kontejner s vybavením určeným pro stabilizaci budov. Dřevěnými vzpěrami jsme narušenou část obvodového zdiva zajistili, místo jsme ohradili páskami a předali majiteli,“ uvedla mluvčí hasičů Lucie Balážová.

U zemřelého byla podle Zajícové nařízena soudní pitva, předmětem vyšetřování bude i možnost náhlé zdravotní indispozice řidiče, doplnila mluvčí. Škoda byla předběžně stanovena na více než 200 tisíc korun. Při vyšetřování nehody řídila na místě policie provoz kyvadlově.

Od začátku letošního roku jde o čtvrtou oběť při dopravní nehodě v Olomouckém kraji. Ve druhé polovině ledna zemřel u Černotína na Přerovsku šedesátiletý řidič dodávky, se svým vozem narazil zezadu do odstaveného kamionu. Další řidič zemřel při srážce osobního a nákladního automobilu v Uničově na Olomoucku. První letošní smrtelná nehoda v kraji se stala v polovině ledna u Olšan u Prostějova, zemřel při ní dvaatřicetiletý řidič. Naposledy na začátku dubna vyšetřovali olomoučtí policisté smrtelné zranění osmašedesátiletého cyklisty, který byl nalezen v Brněnské ulici v Olomouci, o dopravní nehodu v tomto případě však zřejmě nešlo.

Před pár dny se stala nehoda na Svitavsku, která si vyžádal několik lidských životů:

Tagy:
policie smrt dopravní nehoda dům řidič Olomoucký kraj Hasičský záchranný sbor Hranice Policie České republiky okres Přerov silniční dopravní nehoda