Ukrajinského lékaře zabila v Praze utržená římsa. Nyní dal vlastník budovy jeho rodině miliony

Na muže na zastávce v Lazarské ulici spadl kus římsy.

Pád římsy zabil muže na Lazarské

Miliony korun darovala Pojišťovna Všeobecné zdravotní pojišťovny (Pojišťovna VZP či PVZP) rodině ukrajinského chirurga, kterého na začátku srpna zabila utržená část římsy v pražské Lazarské ulici. Pojišťovna se tak rozhodla kvůli tomu, že dosud nebylo vyřízeno odškodnění. Pro web Novinky.cz to potvrdil předseda představenstva PVZP Robert Kareš.

Kareš uvedl, že pojišťovna dodržela závazek a rodině zaslala dar v řádech milionů. Přesnou částku kvůli soukromí rodiny neuvedl, připomíná web Novinky.cz.

K TÉMATU: V bezpečnosti dopravy je na chvostu Evropy. Ostuda a selhání, tvrdí zastupitel

Peněžní podpora není vázána na odškodnění, o němž se dosud jedná a jehož vyřízení trvá delší dobu. Jeho součástí bude jak finanční kompenzace za duševní útrapy, tak náhrada výživného pro děti. K druhé části se ještě vyjádří orgán sociálně-právní ochrany dětí (OSPOD).

Kareš připomněl, že do jednání o odškodnění vstupuje komerční pojišťovna, u níž má firma sjednáno pojištění odpovědnosti vlastníka budovy. „Proto je potřeba některé skutečnosti doložit,“ sdělil. Zúčastnění podle něj spějí ke generální dohodě, takže soudní spor je nepravděpodobný.

S manželkou zesnulého je on sám v osobním kontaktu. „Doufám, že dar pokryje prostředky do doby, než se vše definitivně vyřeší,“ dodal předseda představenstva pro web.

K tragédii došlo 8. srpna na tramvajové zastávce Lazarská, která se nachází před sídlem PVZP, která je dceřinou společností VZP. Její zástupci uvedli, že budova byla nově zrekonstruovaná a řádně udržovaná. Poukázali na to, že neštěstí se stalo v prudkém přívalovém dešti a za silného větru. Šestačtyřicetiletý lékař původem z Ukrajiny závažným zraněním na místě podlehl.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Muž s nožem na smíchovském nádraží vyhrožoval sebevraždou. Předtím měl vykrást trafiku

Tagy: