Šílený čin rodiny, vlastní babičku upálili zaživa. Očistili jsme ji od hříchů, hájí se

Brutální vražda se odehrála na Filipínách ve městě Balingasag. Jedenáctičlenná rodina tam zaživa upálila babičku. Údajně mělo jít o očištění se od hříchů poté, co se žena odmítla připojit k jejich nově vzniklé náboženské skupině. Policie uvedla, že roli mohly sehrát také peníze.

Čtyřiaosmdesátiletou Teofilu Camungay Cabusasovou z města Balingasag ve filipínské provincii Misamis Oriental mělo 11 jejích příbuzných hodit do ohně. Údajně tvrdili, že ji chtěli očistit od hříchů poté, co se odmítla připojit k jejich nově založené náboženské skupině. Ještě předtím ji ale její dvaadvacetiletý vnuk Cresanto Ercill, který má být vůdcem nové sekty, zbil za to, že „je hříšnice“. Křik důchodkyně slyšeli sousedé, kteří následně počínání jejích příbuzných zastavili. Těžce zraněná žena byla následně převezena do nemocnice, kde ale podlehla popáleninám třetího stupně, informoval web mirror.uk.

Podle místních úřadů bylo zatím zadrženo sedm lidí. Velitel policie v Balingasagu major Teodoro de Oro zmínil, že několik dní před incidentem oběť dostala důchod ve výši 137 liber (téměř 3 900 korun) a rodina se domnívala, že má na peníze nárok.

Vůdce sekty podle policejních zpráv tvrdil, že byl posedlý duchem Tomase Eugenia, který je zesnulým zakladatelem Filipínské dobročinné křesťanské misie, k níž zesnulá Teofila patřila. Dvaadvacetiletý mladík údajně uvedl, že mu duch řekl, aby rodině vzkázal, že babička je „hříšnice“ a je zodpovědná za všechny těžkosti, které v životě zažívají.

Zatčení členové rodiny jsou v současné době drženi na městské policejní stanici v Balingasagu. Cresanto byl ale umístěn do vlastní cely poté, co se měl chovat násilnicky k ostatním vězňům. Po zbývajících pachatelích policie pátrá.

Tagy: