Zoufalý Rus se zastřelil v zákopu. Po úderu dronu volil smrt před zajetím, ukazují záběry

Tělo mrtvého ruského okupanta

Sebevražda ruského okupanta

Ukrajinská 79. vzdušná výsadková brigáda zadržuje ruský nápor u doněcké Novomychajlivky. Po masivních útocích s těžkou technikou se Rusko nyní snaží obránce vyčerpat vysíláním pěchoty. Ukrajinské drony ve zmíněném úseku fronty likvidují jednoho okupanta za druhým. Jak je vidět z nejnovějších videí, Rusové v bezvýchodných situacích často páchají raději sebevraždu, než aby skončili v zajetí. Bližší okolnosti zveřejněných záběrů je v průběhu ruské agrese složité nezávisle ověřit.

„Tento představitel ‚druhé nejsilnější armády světa‘ vylezl ze své díry, aby uloupil věci svých padlých ‚bratrů ve zbrani‘. Jenže ho spatřil operátor našeho dronu,“ uvedla ukrajinská 79. brigáda na svém Facebooku.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Rusko ztratilo již 100 elitních tanků T-90M. Podívejte se na sestřih ukrajinské demolice

Na záběrech je vidět ruský voják, který vylezl z úkrytu a skláněl se u svých padlých kolegů. Netrvalo dlouho a na okupanta zaútočil ukrajinský dron, který na něj začal shazovat granáty. Když voják procházel zákopovou sítí, jeden z granátů vybuchl přímo vedle něj.

„Po úspěšném zásahu si zraněný okupant uvědomil svou vlastní beznaděj a začal demonstrovat svou připravenost vzdát se. Po krátké chvíli pochybností však náhle změnil názor – vytáhl zbraň a střelil se do hlavy,“ dodala 79. brigáda.

Videa, na nichž zraněný ruský voják ukončí své trápení tak, že si namíří útočnou pušku na hlavu a stiskne spoušť nebo odjistí granát, jsou čím dál častějším aspektem bojů na Ukrajině.

„Málokdy se vzdávají, často místo života preferují sebevraždu. Likvidují se pěchotními zbraněmi, odpalují se granátem nebo žádají své ‚bratry ve zbrani‘, aby je zastřelili,“ konstatovala před časem ukrajinská 47. mechanizovaná brigáda.

DALŠÍ VIDEO: Záběry drtivého ukrajinského úderu na konvoj okupantů. Ruské tanky se rozletěly na kusy

Tagy:
válka vojáci dron sebevražda voják Ukrajina Rusko Donbas granát Doněcká oblast zákopy zákop Ukrajinská 79. vzdušná výsadková brigáda Novomychajlivka