Šance na medaile: Kdo ze 111 českých sportovců na OH patří mezi želízka v ohni?

Zahájení OH v Paříži

V Paříži začala olympiáda

Se startem olympijských her v Paříži se nabízí otázka, kolik medailových úspěchů si česká výprava připíše. Experti tipují jedenáct, premiér Petr Fiala deset a sportovní redakce CNN Prima NEWS dvanáct, z toho skoro polovinu zlatých.

V Paříži se představí 111 sportovců v dresu České republiky. Kdo z nich má největší šanci získat medaili? Nejvýše míří již tradičně tenisté. Barbora Krejčíková do Paříže letí jako čerstvá vítězka Wimbledonu ve dvouhře, navíc v deblu obnovila spolupráci s Kateřinou Siniakovou, se kterou obhajují zlaté medaile z Tokia. Právě Siniaková kromě dvouhry a čtyřhry bude startovat ještě ve smíšené čtyřhře s bývalým přítelem Tomášem Macháčem.

ČTĚTE TAKÉ: Umučený maratonec nebo mladičký judista. Ukrajina připomíná olympioniky, kteří padli ve válce

„Je super, že jsme si zahrály zápasy, znovu si navykly na své herní styly, ale zítra to je úplně jiný zápas, úplně jiný prostředí, ale určitě doufám a věřím, že nám to pomohlo,“ uvedla olympijská vítězka z Tokia Kateřina Siniaková o obnovené spolupráci s Barborou Krejčíkovou, s níž vyhrála generálku před olympiádou v Praze.

Z horkých kandidátů na zlaté medaile z Paříže jsme vybrali i kajakáře Jiřího Prskavce, Jiřího Přívratského s Veronikou Blažíčkovou ze smíšeného závodu vzduchovou puškou, oštěpaře Jakuba Vadlejcha a opomenout nesmíme ani dvojnásobného olympijského vítěze v judu Lukáše Krpálka.

Zároveň by Česko mohlo získat ještě dvě stříbrné a pět bronzových medailí. Adepty hledejme kromě zmíněného tenisu ve střelbě, sportovním lezení, vodním slalomu nebo v rychlostní kanoistice. „Na medaili jsem cílil i v Riu a Tokiu. A vždycky ty závody mezi těmito závody jsem medaili získal, takže nevidím důvod, proč zde na medaili necílit,“ popsal kanoista Martin Fuksa pro CNN Prima NEWS.

Kolik sportovců se do Česka vrátí s kusem Eifellovky na krku bude jasné v neděli 11. srpna, kdy hry končí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hrozby byly vždy při každé olympiádě, říká Špotáková. Odstartoval pořad Zprávy z Paříže

Tagy: