V rozpáleném autě zemřela teprve dvouletá dívka. Spala, tak jsem ji tam nechal, litoval senior

Ve obci La Palme na jihu Francie došlo k tragédii. Dvouletá dívenka tam zemřela na následky přehřátí poté, co ji její dědeček nechal ve třicetistupňových teplotách spát v zaparkovaném autě. Sám přivolal záchranáře, bylo však už příliš pozdě, informoval web L’Indépendant. Senior nyní čelí obvinění z neúmyslného zabití z nedbalosti.

Když se muž vrátil s dvouletou dívenkou z projížďky autem, spala, proto ji nechal ležet uvnitř a šel domů za svou dcerou – matkou dítěte. Interiér vozidla se mezitím začal na sluníčku přehřívat. K vozu dědeček znovu dorazil asi za hodinu a se zděšením zjistil, že jeho vnučka nedýchá, popsal francouzský web L’Indépendant.

ČTĚTE TAKÉ: Z našich dětí mohou vyrůst slaboši, tvrdí Jelínek. Vraťme jim do života překážky

Se zkušenostmi z dlouholetého dobrovolnictví u hasičů poskytl holčičce první pomoc a snažil se ji oživit. Po příjezdu sanitky převzali resuscitaci záchranáři, bylo však už příliš pozdě... Extrémně vysoká teplota v autě jí způsobila zástavu srdce a dechu, sdělil zdroj webu La Montagne.

Příbuzní dítěte absolvovali výslech na státním zastupitelství ve městě Narbonne. Seniora úřady umístili do vazby, je podezřelý z neúmyslného zabití z nedbalosti, informoval web La Voix du Nord. Přesnou příčinu smrti dítěte určí pitva.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Hazard se životy. Policie ve Vyškově zastavila zfetovaného řidiče. V autě měl děti bez sedaček

Tagy: