Senior se zbraní zajal mladíky odpalující pyrotechniku a zavolal policii. Ta ho zatkla

Zbraň

Zajal tři mladíky, policie pak zatkla jeho

Senior zajal tři mladíky jako rukojmí, protože odpalovali pyrotechniku. Muž u sebe měl nabitou zbraň a nechal zajatce klečet s rukama za hlavou až do příjezdu policie, kterou sám zavolal. Strážníci ale zatkli jeho a nyní mu hrozí až osm let vězení.

Policisté zadrželi sedmašedesátiletého muže, který u sebe měl nabitou zbraň. Sám zavolal strážníky na tři mladé muže, kteří stříleli petardy. Když policisté přijeli, před seniorem klečeli tři mladíci ve věku 17, 18 a 24 let s rukama za hlavou. „Deklaroval, že jde udělat pořádek s lidmi, kteří pouští rachejtle u břehu řeky Olše, že si s sebou bere legálně drženou zbraň a že nebude váhat ji v sebeobraně použít,“ popsal ředitel karvinské městské policie Petr Bičej.

Na místo tak vyrazily dvě hlídky strážníků, kteří šokované mladíky vysvobodili ze zajetí a staršího muže odzbrojili. „Jednalo se o legálně drženou ostrou střelnou zbraň, konkrétně o čtyřpalcový revolver, který byl nabitý ostrými náboji,“ podotkl ředitel policie.

Strážníci muže předali policistům a ten silvestrovskou noc strávil v cele. „Policisté zjistili, že muž je pod vlivem alkoholu, naměřili mu bezmála dvě promile. Muži bylo sděleno obvinění ze spáchání zločinu vydírání a je ohrožen až osmiletým vězením,“ uvedla mluvčí policie ČR Zlatuše Viačková.

Tagy: