Bohdalová to v 93 letech rozjela. Taneční kreace z Karlových Varů natočila Stašová

Letošní Mezinárodní filmový festival si užívá celá řada známých tváří. Do Karlových Varů dorazila také herečka Jiřina Bohdalová, která v sobotu uvedla digitálně restaurovaný snímek Vražda ing. Čerta z roku 1970, v němž hraje. V neděli pak vyrazila do centra takzvaně za písničkou.

Oblíbenou herečku v zábavě nezastavila ani vedra, která v neděli trápila Česko. V Karlových Varech si dokonce zatancovala, jak na sociální síti Instagram zdokumentovala její dcera Simona Stašová. Video, na kterém její maminka „trsá“, okomentovala červeným srdíčkem.

ČTĚTE TAKÉ: Pavel se ve Varech chystá na premiéru Mordu. Na festivalu se vyjádřil k poplatkům i rozpočtu

V sobotu Bohdalová v Karlových Varech uvedla digitálně restaurovaný snímek režisérky Ester Krumbachové Vražda ing. Čerta z roku 1970. Film ze sbírky Národního filmového archivu vstoupil znovu do české distribuce 14. února, ještě předtím ho na přelomu ledna a února představili na Mezinárodním filmovém festivalu v Rotterdamu. Bohdalovou při prezentaci v zaplněném kině hotelu Pupp přivítal bouřlivý aplaus vestoje.

„Ester Krumbachová byla neskutečný originál, v tom filmu dělala všechno, vyrobila mi i šaty. Nevím, jestli se v mé postavě viděla, ale pamatuju si, že v maskérně dávala hlavu vedle mě, abych jí byla podobná,“ vzpomínala. „Jestli vám, pánové, někdo viděl až do krku a duše, tak to byla Ester, ta vás odhalila. Něco tak vtipného a přesného na mužské jsem dlouho neslyšela,“ dodala.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Kozačky, žabky i turban na hlavě. Podívejte se na módní úlety z červeného koberce ve Varech

Tagy: