Krejčík se „převtělil“ do prince Harryho. Popsal nejsilnější moment z kontroverzní knihy

Kniha prince Harryho Náhradník se zapsala do Guinnessovy knihy rekordů jako nejrychleji prodávaná non-fiction publikace všech dob. Český překlad vyšel symbolicky jen dva dny před korunovací Karla III. a vznikla i audioverze – princem Harrym se tak částečně na sto hodin stal herec Daniel Krejčík. Co o rebelujícím členovi britské královské rodiny soudí?

„Sám sebe líčí jako velmi křehkého, citlivého kluka, který většinu svého života zpracovává traumatickou událost z doby, kdy byl malý, kdy mu umřela maminka,“ popsal Harryho Krejčík.

ČTĚTE TAKÉ: Odezírači ze rtů odhalili královu nespokojenost. Poukázali i na špitání Harryho a Camilly

Nezvedený princ podle něj jen touží po alespoň částečné svobodě, ale připadá si jako zvířátko v zoo. „Je tam jedna moc hezká pasáž, jak se všichni v královské rodině pobuřovali nad tím, že je v novinách přirovnali k pandám. Jsou strašně drahé na údržbu, ale roztomilé, takže se na ně všichni chodí koukat,“ uvedl herec.

A jaká část knihy pro něj byla nejvýmluvnější? „První návštěva Paříže v době, kdy bylo Harrymu asi 18 a poprosil svého řidiče, že chce stejnou rychlostí, jakou jela jeho maminka, projet tunel, ve kterém se stala ta tragická autonehoda. Tvrdí, že to byl moment, kdy si konečně dokázal představit, že o mámu skutečně přišel. A pak toho řidiče nutí, aby ten tunel projel ještě jednou a ještě jednou,“ prozradil Krejčík.

O tom, že Náhradník je opravdu upřímná zpověď, by mohlo svědčit i to, že anglickou audioknihu namluvil vévoda ze Sussexu osobně.

Tagy: