Poslední sbohem tátovi. Jágr si na pohřbu otce vedl statečně, maminka Anna se neubránila slzám

Pohřeb Jaromíra Jágra staršího se odehrál v úterý 22. listopadu v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Kladně v pravé poledne.

Poslední rozloučení s otcem Jaromíra Jágra

Legendární hokejista Jaromír Jágr prožívá těžké chvíle. Teprve před několika dny mu zemřel milovaný tatínek. Rozloučení s Jágrem starším se uskutečnilo v úterý 22. listopadu v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Kladně. Říct poslední sbohem přišla celá jeho rodina, přátelé i hokejisté nejen z kladenského klubu.

Jágr měl se svým otcem velmi blízký vztah. Právě on ho před lety přivedl ke sportu. „Jestli je pravda, že si děti před narozením vybírají rodiče, tak mé první rozhodnutí bylo to nejlepší, které jsem kdy udělal. Děkuji za vše, tati,“ komentoval tehdy svoji těžkou ztrátu nejproduktivnější Evropan historie NHL. Jaromír Jágr starší zemřel po těžké nemoci 15. listopadu ve věku 82 let.

Poslední rozloučení se uskutečnilo v úterý 22. listopadu v kostele Nanebevzetí Panny Marie na náměstí Starosty Pavla v Kladně od 12:00 hodin. Na pohřeb dorazil syn Jaromír Jágr s partnerkou Dominikou Branišovou. Do kladenského kostela přišla i sestra Jaromíra Jágra Jitka se synem Jiřím Kallou a jeho partnerkou. Nechyběla ani vdova Anna Jágrová.

„Kostel Nanebevzetí Panny Marie, ve kterém smuteční obřad proběhl, byl zcela zaplněný. Kromě manželky Anny a syna Jaromíra dorazili i další příbuzní a členové rodiny. Rozloučit se s Jaromírem Jágrem starším přišla i řada známých tváří nejen z řad kladenského hokeje. Pohřbu se zúčastnili například Tomáš Plekanec nebo Jiří Šlégr, jejichž kariéry byly spjaté spíše s Jágrem mladším. Obřad celebroval kněz Zbigniew Czendlik, farář, který v roce 2019 mluvil i na pohřbu Karla Gotta,“ uvedl přímo z místa reportér CNN Prima NEWS Karel Rychlý.

Velmi těžce nesla svou ztrátu právě manželka zesnulého Jágra staršího. Podle informací webu Extra.cz se chvílemi neubránila slzám a musela ji utišovat synova partnerka Branišová.

Tagy: