Poslední Županičova fotka před smrtí: Sršel dobrou náladou, ostatním přál pevné zdraví

Smrt herce a dabéra Ladislava Županiče byla náhlá a nečekaná. Ještě před třemi týdny se objevil na křtu knihy svého kolegy a kamaráda Jiřího Krampola. Byl ve skvělé náladě i kondici a nic nenasvědčovalo tak brzkému konci.

Na pražský křest Krampolovy knihy Vylomeniny 14. listopadu dorazil i Ladislav Županič. Žádné zdravotní problémy na něm nebyly znát. Sršel vtipem, bonmoty, dobrou náladu a úsměvy rozdával na všechny strany. S každým prohodil pár slov, pak usedl ke stolku k bývalé televizní hlasatelce Marii Tomsové a se zaujetím s ní hovořil. Právě tehdy vznikla jedna z jeho posledních veřejných fotek.

Když akce skončila, se všemi se zdvořile rozloučil a odešel. „Popřáli jsme si hezké Vánoce a zdraví do nového roku. Já byl na tom zdravotně dost špatně, blbě se mi dýchalo a krátce nato jsem si šel lehnout do špitálu, kde mi dávali kapačky. Láďa se zdál v naprosté pohodě, na nic si nestěžoval. Přál mi, ať jsem brzy fit. Je to strašný... Ani ve snu by mě nenapadlo, že se vidíme naposledy. Byl to bezvadný kluk, výborný herec a dabér,“ uvedl pro CNN Prima NEWS Jiří Krampol.

Měl prodělat infarkt

Ten minulý týden opět skončil kvůli problémům s průduškami v nemocnici. „Trpím chronickým zánětem průdušek. Občas mě tady zrentgenují, aby vyloučili zápal plic. Je to otázka vždycky jednoho, dvou, tří dnů, než mě pustí domů. Cítím se dobře, horečky nemám, mluvím normálně, vůbec nekašlu. Ale na Láďovi je jasně vidět, že člověk neví dny ani hodiny,“ povzdechl si herec.

Županičova smrt byla podle jeho přítele Dalibora Karpase, dirigenta Orchestru Karla Vlacha, nečekaná. „Podle toho, co vím, tak Láďa ležel ve vinohradské nemocnici na JIP, před třemi roky prodělal rakovinu prostaty a teď ho tam odvezli podle všeho s infarktem,“ sdělil pro deník Blesk.

Ladislavu Županičovi bylo 80 let.

Tagy: