Holubová: Vánoce jsem zatím nechytla, všude umírá moc lidí. Popsala svůj bizarní sen s Havlem

Politička a autorka knihy Kateřina Bursíková (vlevo) s herečkou Evou Holubovou (vpravo)

Holubová o letošních Vánocích

Oblíbená herečka Eva Holubová se na vánoční atmosféru ještě nenaladila. Je to pro ni hodně těžké kvůli tomu, kolik na světě umírá a trpí lidí, jak říká. Svátky proto bude vnímat spíše z křesťanského hlediska. Svěřila se také s bizarním snem o Václavu Havlovi a Dalajlámovi, který souvisí se křtem knihy Kateřiny Bursíkové.

Když už Eva Holubová kývne na kmotrovství knihy, musí to mít pádný důvod. V případě Kateřiny Bursíkové a jejího díla Dalajláma a Havel, nebylo prý co řešit. „Mně se to dotýká i osobně, protože autorka Kateřina Bursíková je moje kmotřenka. Kdo jiný by jí měl křtít knihu? Kromě toho jsem ale hrozně ráda, že vyšla takto před Vánoci, protože to je docela dobrý dárek pro lidi, kteří neberou Vánoce úplně konvenčně,“ řekla pro Showtime Holubová.

ČTĚTE TAKÉ: Detaily zatčení manžela modelky Makarenko. Znásilněné mělo být 16 let, sex měli muži natáčet

„Zrovna nedávno se mi zdálo, že jsem šla po náplavce a z Vltavy vyjela bílá ponorka. Z ní vystoupil papež František a řekl mi, že mám jít s ním na Václavák, že má sraz s Havlem. Ten tam opravdu byl a říkal, že vstal z mrtvých, že se na to už nemohl koukat. Pak přiběhl Dalajláma a říkal, že musíme začít nejen mluvit, ale i činit jinak,“ popsala herečka.

Sen si ale prý nijak zvlášť nevysvětluje, prý k ní takto jen promlouvá podvědomí. Kniha o Dalajlámovi a prvním českém prezidentovi je podle ní hezký a užitečný počin, který „nám bude dodávat sílu“.

Pokud jde o vánoční šílenství, to zatím Holubová na sobě nijak nepociťuje. „Přijde mi hrozné, že na světě umírá strašně moc lidí a do toho ještě Vánoce. Vůbec jsem je zatím nechytla,“ řekla s tím, že je nechce vnímat komerčně, nýbrž z křesťanského hlediska.

„U Kateřiny budeme mít takovou privátní adventní mši s knězem a naším kamarádem Láďou Heriánem, který je také spolukmotr knihy. Doufám, že mě to tam nakopne a posílí, aby člověk nezačal být malověrný a věděl, že když to nedopustíme, tak zlo nezvítězí,“ dodala Holubová.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Šla jsem na rande, i když mám partnera. Byl to stres, ale nešlo odolat, přiznala se Pawlowská

Tagy: