Peroutka se o smrti Zagorové dozvěděl mezi prvními. Popsal, co se pak dělo v divadle

Zpěvák Milan Peroutka

Se zesnulou zpěvačkou Hanou Zagorovou se ve středu do pražského Divadla Kalich přišly rozloučit stovky fanoušků. Mezi nimi byl i zpěvák Milan Peroutka. Právě on byl mezi prvními, kteří se o její smrti dozvěděli.

O skonu Hany Zagorové se Peroutka dozvěděl během zkoušení v divadle, a to formou SMS zprávy. „Nemohl jsem tomu uvěřit, a především v té chvíli ještě nebylo na internetu nic k dohledání. Zároveň jsem si uvědomoval, že jsem byl jediný, kdo tuhle informaci má, a přemýšlel jsem, co mám dělat,“ řekl webu Super.cz Peroutka. Kdo mu zprávu napsal, nesdělil.

S informací se okamžitě svěřil režisérovi představení Janu Křížovi. Zpráva ho šokovala. „Okamžitě vylítnul a zastavil zkoušku. Bylo zvláštní vědět tohle a koukat, jak kolegové zpívají její písničky, aniž by cokoliv tušili,“ doplnil zpěvák. Ačkoliv se se Zagorovou nikdy nesetkal, těšil se, že se s ní setká právě na premiéře.

Poslední dva měsíce při zkoušení muzikálu prý trávil tím, že poslouchal Hančinu tvorbu. „Jsou to nádherné písničky a nejkrásnější je to, že tady pořád zůstanou,“ dodal Peroutka.

Poslední rozloučení se Zagorovou proběhlo ve dvou dnech. V úterý se se zesnulou zpěvačkou rozloučila rodina a umělečtí kolegové v pražském kostele sv. Tomáše v Praze na Malé Straně. Ve středu se konala v Divadle Kalich pietní akce pro veřejnost. Tam dorazily stovky fanoušků. Prostory vybral Margita, údajně to tak chtěla i sama umělkyně.

Právě v Divadle Kalich zpěvačka před lety kývla na nabídku, aby hrála v muzikálu Jack Rozparovač. Byla to její první divadelní muzikálová role. Již se nedožila muzikálu Biograf lásky, který bude mít premiéru 16. září a je složený z jejích hitů.

Tagy: