Zpěvákovi Mandrage měli amputovat nohu. V rodinách členů kapely to vře, rozhádali se i tátové

Zpěvák Vít Starý z kapely Mandrage (2013).

Co dělají členové kapely Mandrage?

Kvůli neléčené cukrovce měli frontmanovi rozpadlé skupiny Mandrage Vítu Starému, který se potýkal s drogovou závislostí, lékaři amputovat nohu. Informaci přinesl týdeník Sedmička. Jak zjistila redakce CNN Prima NEWS, mezi rodinami členů kapely se rozhořel velký spor.

Skupina Mandrage svého času patřila k nejúspěšnějším českým kapelám a její frontman Vít Starý byl idolem řady dívek. Za vším však zůstala hořká pachuť. Uskupení se v lednu 2020 rozpadlo a Starého, který trpěl cukrovkou a navíc bojoval se závislostí na drogách, nyní zřejmě divoká minulost dohnala. „Dlouho jsem s ním nemluvil, ale vím, že mu skutečně reálně hrozilo, že o nohu může přijít. Jestli k tomu došlo teď, nevím, ale nedivil bych se. Je to hrozný. Každopádně vím, že v drogách už nejede,“ prozradil redakci CNN Prima NEWS zdroj, který všechny členy skupiny Mandrage důvěrně zná.

Starý se podle něj dlouhodobě potýkal s mnoha zdravotními problémy, mezi ty nejvážnější patřila cukrovka. „V dobách své největší slávy na léčbu kašlal, místo toho si naplno užíval rockerského života se vším všudy. Stal se závislým na drogám a dlouho si odmítal přiznat krutou pravdu, že v tom lítá až po uši. Nedal si říct. Myslel si, že to má pod kontrolou. Bylo mi líto, jak se ničí, protože to byl vždycky skvělej kluk. Už poslední tři čtyři roky, co ještě Mandrage hráli, bylo jasný, že to dlouho nemůže vydržet,“ přiznal náš zdroj.

Tátové se rozhádali

Až po rozpadu skupiny Mandrage před dvěma lety se prý Vítek konečně odhodlal a nastoupil na léčení. Z ní vyšel „čistý“ a snažil se dát svůj neuspořádaný život dohromady. „Začal dělat v jednom plzeňském divadle, zakládal kapelu a chtěl se vrátit k muzice. Jeho ambicí rozhodně nebylo vrátit se zpátky na vrchol, vyprodávat haly, ale hrát jenom pro radost, klidně pro pár lidí v malých klubech,“ dodal.

Po rozpadu Mandrage se prý spory přenesly i do rodin hlavních členů skupiny. Týkaly se otců zpěváka Víta Starého a bubeníka Matyáše Vordy. „Víťa s Matyášem Mandrage zakládali. Dlouho hráli jen sami ve dvou. Teprve až po několika letech k sobě přivzali další členy. Jejich tátové spolu kamarádili, byli jako jedna rodina a měli spolu kapelu Mediterian, která hrála kubánské, španělské písně, něco jako Gipsy Kings. Když se ale Mandrage rozpadli, hrozně se kvůli tomu pohádali a rozpadli se i oni. Každý hájil svého kluka. Obou kapel je velká škoda. Byly skvělé a měly své fanoušky,“ prozradil náš zdroj.

Tagy: