Bezohledná krádež v šumperské školce: Zmizelo přes půl milionu. Místní nechápou, pomůže město

Záhadnou krádež v mateřské škole vyšetřuje šumperská kriminálka. Jedna z místních školek totiž nedávno oznámila, že jí z účtů zmizelo téměř 600 tisíc korun. Nikdo netuší, kde peníze mohou být.

Neveselou událost řeší v současné době policisté ve Veselé školce Šumperk. Za záhadných okolností zmizelo z jejích účtů přesně 598 tisíc korun. Vedení školky ani policisté zatím nechtějí událost příliš komentovat s tím, že je stále v šetření.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Odborníci o brutálním útoku v Ústí: Agresorka mohla dívku zabít. Napadená je zpět v ústavu

„Nyní jsem na jednání, nemohu odpovídat,“ reagovala pro CNN Prima NEWS stručně ředitelka školky Yvona Šimková. Policejní mluvčí Miluše Zajícová redakci přiblížila, jaké události kriminalisté přesně vyšetřují.

„Kriminalisté celou věc prověřují pro zločin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Dále pro přečin neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči informací a přečin krádež,“ sdělila. Zřizovatelem školky je šumperská radnice.

Hráli v kauze roli i zaměstnanci?

„Řeší to Policie ČR, takže v současné době bližší informace k události nemám. Samozřejmě město jako zřizovatel školce peníze na provoz poskytne,“ sdělila CNN Prima NEWS místostarostka Eva Kostelecká. Na dotaz, zda je vyšetřován i někdo přímo ze školky, odpovídat nemohla: „To jsou informace, které nemohu v této chvíli poskytnout.“

Místní jsou událostí překvapeni. „Nechápu, kdo něco takového muže udělat,“ uvedl postarší muž. „Je to smutné,“ doplnila oslovená žena. Je to přitom již druhý případ okradeného školního zařízení v Olomouckém kraji za necelý rok. Již za několik dní soud otevře kauzu obří zpronevěry 14,5 milionu korun na základní škole Holečkova v Olomouci.

Tagy: