Odborníci o brutálním útoku v Ústí: Agresorka mohla dívku zabít. Napadená je zpět v ústavu

Útočnice mohla svou kamarádku i zabít. Shodli se na tom záchranáři i profesionální zápasníci, kteří viděli video z brutálního napadení v Ústí nad Labem. Podobné útoky tam nejsou ojedinělé a mladiství pachatelé často zůstávají bez trestu. Napadená je už zpátky v ústavu, ze kterého utekla. Rvačka měla propuknout kvůli pomluvám.

Útočnice svou kamarádku mlátila a kopala do hlavy v parku v ústeckém Krásném Březně. Záchranáři upozorňují, že údery do hlavy jsou velmi nebezpečné.

ČTĚTE TAKÉ: Agresorka popsala bitku v Ústí: Nadávala mi, že šlapu s Němci, tak jsem ji zmlátila

„Mohou způsobit vážná poranění, od otřesu mozku až po krvácení do mozku, na které může pacient zemřít. Dále kopy nebo údery do krku, šlapání na krk nesou velké riziko poranění krční páteře s následným ochrnutím,“ popsal pro CNN Prima NEWS mluvčí záchranářů Prokop Voleník. Dodal, že velké nebezpečí je i u šlapání na hrudník, kde hrozí sériové zlomeniny žeber s propíchnutím plic nebo srdce, které by mělo fatální následky.

Surové napadení odsoudil také profesionální trenér MMA zápasníků Pavel Kravec. „To byly vysloveně likvidační údery, kopy na hlavu a dupání vůbec nemají nic společného s klasickou bitkou,“ uvedl.

Do jeho tělocvičny chodí dívky i chlapci, kterým chybí disciplína anebo se chtějí umět bránit. „Přišla sem paní se synem, který se za ni schovával. Po roce se ale spároval s kluky, sebevědomí se mu zvedlo. To byl můj největší cíl, vítězství. Samozřejmě jsem tady ale měl i kluka z ulice, který byl vysloveně darebák a ta disciplína mu dala víc,“ doplnil Kravec.

Ve městě podobných útoků přibývá

Bezpečnostní situace v Krásném Březně se ale zhoršuje. Zdejší radnice proto opravuje budovu, do které se po deseti letech vrátí služebna policie. „Po městě se potulují dětské gangy, které obtěžují a napadají jiné děti nebo kradou. V drtivé většině jde o problémové rodiny, které tolerují záškoláctví, vandalismus, kde jsou často drogy. Měly by být pod dozorem sociálně právní ochrany dětí,“ uvedla starostka městského obvodu Ústí nad Labem –⁠ Neštěmice Yveta Tomková.

Rozhodně se tedy nejedná o ojedinělý případ. V roce 2021 zkopal školák v Ústí nad Labem svého vrstevníka, ve stejném roce kolovalo po internetu podobně drastické video z Mostu. Loni v září v Krásném Březně kopl školák do hlavy bezbranného bezdomovce. Vzhledem k věku útočníků policie případy buď odložila, anebo uzavřela jako přestupky, za které hrozí pokuta.

Tagy: