Slavný francouzský herec zemřel při nehodě na lyžích. Zahrál si mladého Hannibala Lectera

Gaspard Ulliel

Slavný herec zemřel na lyžích

Ve věku 37 let zemřel po nehodě na lyžích francouzský herec Gaspard Ulliel. Informovala o tom agentura AFP s odvoláním na informace od hercovy rodiny. Filmoví fanoušci si Ulliela mohou pamatovat například z „jehňátkovského“ prequelu Hannibal – Zrození, v němž ztvárnil mladého Hannibala Lectera. Před smrtí se stihl ujmout role záporné komiksové postavy Midnight Mana v chystaném seriálu Moon Knight.

Ulliel se podle francouzských médií těžce zranil v úterý, když se na sjezdovce v Savojsku srazil s dalším lyžařem. Do nemocnice byl vrtulníkem transportován ve vážném stavu se zraněním lebky. Druhý z lyžařů ze srážky vyvázl nezraněn. Ve středu pak Ullielova rodina potvrdila, že závažnou nehodu nepřežil.

Francouzský herec byl známý třeba z filmu Hannibal – Zrození. V něm navázal na Anthonyho Hopkinse a ztvárnil mladého Hannibala Lectera. Ulliel si rovněž zahrál ve snímku Saint Laurent o slavném módním návrháři či ve filmu Je to jen konec světa. Za něj byl v roce 2017 oceněn prestižním Césarem za nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli.

K vidění bude Ulliel také v novém seriálu podle komiksové předlohy s názvem Moon Knight, kde si zahrál zápornou postavu Midnight Mana. Jeho poslední herecký výkon budou diváci moci zhlédnout již na přelomu března a dubna.

Tagy: